'Engelliler, Yönetimde Söz Sahibi Olmalı'

Türkiye Sakatlar Derneği Elazığ Şube Başkanı Metin Fırat, 31 Mart seçimleri sonrası seçilecek belediye başkanlarının bir yardımcısının engelli bireylerden olmasını istediklerini söyledi.

'Engelliler, Yönetimde Söz Sahibi Olmalı'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Sakatlar Derneği Elazığ Şube Başkanı Metin Fırat, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Her Parti önümüzdeki döneme kentlerin yenilenmesi süreci olarak bakıyor ve belediye başkan adaylarını buna göre belirliyor. Tüm illerde belediye başkan adayları için her parti genel merkezinde yürütülen çalışmalardan yansıyan notlarda teknik özelliklere sahip aday adaylarının biraz daha dikkatle değerlendirildiğini duyuyoruz. İl belediye başkan adayları belirlendi. Belediye meclislerine engelli olmaması nedeniyle bizde başkan adaylardan belediye başkan yardımcılarından biri engelli olmasını diliyoruz. Bu dönem belediye meclisleri için engelli aday sayısı geçmişte yapılan  yerel seçimlerden daha fazla olmalıydı fakat; ne yazık ki bir tane dahi göremiyoruz. Tüm Partilerden  kazandıkları her belediyede, başkan yardımcılıklarından biri mutlaka engelli olmasını istiyoruz” dedi.

Belediyelerden beklentilerinin  engellilerinde  karar alma süreçlerine katılması yönünde olduğunu hatırlatan Fırat “Engellinin katılmadığı karar alma sürecinden engelli lehine karar çıkmıyor. Katılmanın biçimi engelli örgütlerine danışarak olduğu gibi belediye meclisleri bünyesinde engelli meclisleri kurulmalı. Bizzat belediye başkan yardımcısı mutlaka engelli olması ve kentin planlanması sürecinde engellilerin yer alması gerektiğidir” diyerek sözlerini tamamladı.