'Girişimcilerin Müracaatlarını Bekliyoruz'

ETSO bünyesinde kurulan İpek Böceği Yetiştiriciliği İcra Komitesinin ''Elazığ İlinde İpekböceği Yetiştiriciliğinin ve İpekli Dokumaların Yeniden Hayata Geçirilmesi Projesi'' ile Elazığ, ipek böceği yetiştiriciliğinde önemli bir adım atacak.

'Girişimcilerin Müracaatlarını Bekliyoruz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ TSO, İpek böceği yetiştiriciliği yapmak isteyen tüm Elazığlı girişimcilerin müracaatlarını beklediklerini duyurarak, İpekböceği Yetiştiriciliği yapacakları alanları tanımlayan, kimlik ve iletişim bilgilerini içeren bir dilekçe ile ETSO binasında faaliyet gösteren İl Kadın Girişimciler İcra Kurulu’na ve Tarım İl Müdürlüğü Koordinasyon Şube Müdürlüğü’ne müracaat edilebileceğini söyledi.

Konu ile ilgili Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda düzenlenen toplantıda Elazığ TSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ayşegül Metin bir açıklama yaptı.

Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ayşegül Metin’in İpekböceği Yetiştiriciliği ve müracaatların nasıl ve ne şekilde yapılacağına ilişkin yaptığı açıklama şöyle;

“Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı bünyesinde kurulan İpekböceği Yetiştiriciliği İcra Komitesi’nin çalışmaları ilimizin İpek Üretimi konusunda potansiyelini değerlendirebilecek ‘Elazığ İlinde İpekböceği Yetiştiriciliğinin ve İpekli Dokumaların Yeniden Hayata Geçirilmesi Projesi’ adı altında bir yol haritası ortaya çıkarmıştır. Komite üyeleri ilimizde 5 yıl gibi kısa vadede en az 400 kutu İpekböceğinin Yetiştirilebileceğini ve 14.400 kg koza hasadının yapılabileceğini ön görmüştür. Bahsedilen bu rakam ülkemiz yaş koza üretiminin yarısı kadardır. Tüm Dünya’da ve Ülkemizde İpekli ürünlere olan talep hızla artmakta ve Koza üretimi artan bu ihtiyacın çok altında kalmaktadır. Malumunuz ilimizde Tekstil Sanayi konusunda hızlı ilerlemeler gerçekleşmektedir. Komitemiz üyeleri ilimizdeki Tekstil Fabrikalarının İpek Elyafı ihtiyaçlarını ilimizin çiftçilerinin elinden sağlanmasını hedeflemektedir. Ayrıca komitemiz markalaşmış Elazığ Halısının dokuma iplerine belirli oranlarda İpek ilave etmek suretiyle yeni ürünler ve pazarlar oluşturma çabasındadır. Hedeflerimiz arasında Savunma Sanayi ürünlerinden Çelik Yelek ve Paraşüt İpi üretimine ham madde sağlamak da yer almaktadır.Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası İpek Böcekçiliği İcra Komitesi, İpekböceği Yetiştiriciliği yapmak isteyen tüm Elazığlı girişimcilerin müracaatlarını beklemektedir. Müracaat eden girişimcilerin mevcut kaynakları komitemiz üyeleri tarafından titizlikle değerlendirilecek ve İpekböceği Yetiştirebilmek için destek sağlanmaya çalışılacaktır. Girişimcilerin İpekböceği Yetiştiriciliği yapacakları alanları tanımlayan, kimlik ve iletişim bilgilerini içeren bir dilekçe ile ETSO binasında faaliyet gösteren İl Kadın Girişimciler İcra Kurulu’na ve Tarım İl Müdürlüğü Koordinasyon Şube Müdürlüğüne müracaatları yeterli olacaktır”