'1 Haziran Umudumuz Oldu'

TÜKAF (Tüm Kafeciler ve Organizasyoncular Derneği) Genel Başkanı ve TURDAY (Turizm Dayanışma Derneği) Bölge Başkanı Yusuf Uğur, 'koronavirüs salgınınına karşı alınan önlemler nedeniyle son 15 aylık sürecin 10 ayında kapalı kalan restorant ve kafeler, 1 Haziran'da açılmayı umuyor' dedi.

'1 Haziran Umudumuz Oldu'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TÜKAF (Tüm Kafeciler ve Organizasyoncular Derneği) Genel Başkanı ve TURDAY (Turizm Dayanışma Derneği) Bölge Başkanı Yusuf Uğur,  “Yaklaşık 15 aydır devam eden koronavirüs salgınından en çok etkilenen sektörlerin başında turizmle birlikte yeme-içme sektörü geliyor.Salgına karşı alınan önlemler nedeniyle son 15 aylık sürecin 10 ayında kapalı kalan restorant ve kafeler, 1 Haziran’da açılmayı umuyor” dedi.

Tüm hazırlıklarını açılışa göre yaptıklarını ifade eden Uğur, “Sadece açılış kararı yeterli değil. En azından saat 24.00’e kadar açık kalabileceğimiz bir durumun oluşmasını istiyoruz” dedi.

"21 KARARI BİZİ YIKAR"
Yaşadıkları süreç nedeniyle hem ekonomik hem de psikolojik açıdan kötü durumda olduklarını ifade eden Uğur “Verilecek en ufak bir yanlış karar sorunları kat kat arttıracak.Bu yüzden Kafe ve Yeme-içme sektörü olarak mantıklı kararları bekliyoruz.Yeme içme sektöründe bulunan 5.5 milyon kişi verilecek karara kilitlendi.Beklentimiz açık alanlarda saat 24.00 kadar faaliyet yürütmek.Bunun haziran ayı için uygun olduğunu düşünüyoruz.Haziran ayında aşılanmanın hızlanmasının ardından da temmuz ayı ile birlikte ruhsatlarda bize verilen saatlere kadar çalışmak istiyoruz.İşletmelerin kapalı alanları için de temmuz ayını bekleyebiliriz” diye konuştu.

Uzmanların açık alanlarda salgın riskinin çok çok düşük olduğunu söylediğini belirten Uğur, “Eğer açık alanlarda saat 21.00’e kadar açık kalınma kararı çıkarsa bu bizi yıkar.İnsanlar artık sosyalleşmek için can atıyor.Eğer Kafe ve Yeme-içme işletmelerinde açık alanların yanısıra kurallar çerçevesinde kapalı alanlara izin verilmezse, insalar evlerinde sosyalleşmeye başlayacak. Kapalı alanlarda toplanılacağı için bu daha büyük bir risk teşkil edecek” ifadelerini kullandı.

"KALDIRIMLARA İZİN VERİLMELİ"
Açık alanı olmayan Kafe ve Yeme-içme yerleri için de kaldırımları ve dış mekanları kullanma izni verilmesi gerektiğine dikkat çeken Yusuf Uğur, “Belediyemiz en az bir ay için bu işletmelere izin vermeli.Çünkü aylardır kapalı olan işletmelerin desteğe ihtiyacı var.Bu bir aylık süreçte kaldırımlara masa konulması bu işletmeleri rahatlatacaktır.Vatandaşlarımız da bu bir ay için biraz dişini sıkmalı,kaldırımlara veya yol kenarlarına konan masalara çok fazla itiraz etmemeli.Çünkü artık Kafe ve restoranların dayanacak gücü kalmadı. Vatandaşlarımızdan bunu rica ediyoruz”dedi.

Kısıtlama olmaksızın 1 Haziran itibariyle heyecanla çalışmayı beklediklerini dile getiren  Uğur “Açık alanları olmayan işletmeler için de bir izin verilmeli. Düğün ve nişanların da başlaması gerektiğini düşünüyorum.Gerek İl mülki amirlerimiz gerekse ilgili kurum ve kuruluş müdürlerimizin işletmelerimizi ziyaret ederek tüketim yapmaları vatandaşımıza güven vermek anlamında güzel bir mesaj olacaktır” diye konuştu.

"DÜNYA AÇILDI BİZ DE AÇILALIM"
Dünyanın artık açılmaya başladığını dile getiren Uğur “Birçok ülke kafe ve Restoranların açılmasına izin verdi.Havaların ısınmasıyla birlikte özellikle açık alanlarda faaliyetler başladı.Biz de 1 Haziran itibarıyla inşallah Saat 24.00’e kadar izin verilmesini istiyoruz. Aksi karar çıkarsa ekonomik anlamda çok zor durumda kalacağız” ifadelerini kullandı.