AK Parti İlçe Kongrelerine 'İl Başkansız' Başladı

AK Parti Maden ve Sivrice İlçe kongrelerini 'il başkansız' gerçekleştirdi...

AK Parti İlçe Kongrelerine 'İl Başkansız' Başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti'de  ilçe kongereleri "il başkansız" olarak devam ediyor.

Koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ara verilen AK Parti ilçe kongreleri Ağustos ayı itibariyle yeniden başlamıştı. 
Bu kapsamda AK Parti tarafından Elazığ'da da ilçe kongrelerine start verildi. 

AK Parti Sivrice ve Maden ilçe kongreleri bugün gerçekleştirildi. Yoğun katılımın olduğu kongrelere AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut ve Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları' da katıldı.

Yapılan kogrelerin ardından Maden ilçe başkanlığına Ramazan Sekman, Sivrive ilçe başkanlığına ise Cemal Babür tekrardan seçilerek güven tazeledi. 

Elazığ'da AK Parti ilçe kongrelerinin Eylül sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.  İlçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından il kongresi yapılacak.  

İL BAŞKANI HALA ATANMADI
Öte yandan Ramazan Gürgöze'nin istifanının ardından boşalan AK Parti Elazığ İl Başkanlığına ise henüz bir atama yapılmadı. 2 ayı aşkın süredir il başkanı atanmayan Elazığ'da ilçe kongreleri il başkanı olmadan başlaması dikkatlerden kaçmadı.  Bugün gerçekleştirilen Sivrice ve Maden kongreleri başkan yardımcıları gözetiminde gerçekleştirildi. 

KONGRE Mİ BEKLENİYOR?
AK Parti'de önemli görevlerde bulunan bir çok ismin Elazığ il başkanlığına aday olması, atama konusunda genel merkezi zorluyor.

İl başkanının bugüne kadar atanmamasında adaylar arasındaki lobi çalışmasının etkisi hissediliyor.  Adaylar arasında güç savaşı olarak değerlendirilen bu süreçte AK Parti Genel merkezinin nasıl bir karar vereceği merakla bekleniyor. İddiaya göre AK Parti Genel merkezi, il kongresine kadar atama yapmayıp, yaklaşan kongrede adayların başkanlık için yarışmalarını öngörüyor.