AKSA, Elazığ'da ki Zulmüne Devam Ediyor

Elazığ'da meydana gelen 6.8'lik depremin ardından AKSA'nın doğalgaz ve elektrik faturalarında fiyatların iki katına çıkması ve faturalarda indirim yapılmaması vatandaşların tepkilerine neden olmaya devam ediyor...

AKSA, Elazığ'da ki Zulmüne Devam Ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Ocak 2020 Cuma günü saat:20:55'te  yaşanan 6.8'lik Elazığ depreminin ardından yaralar sarılmaya devam ediyor. 

Olayın yaşandığı andan itibaren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile devletin tüm kademeleriyle birlikte ilimize gelerek Elazığlı vatandaşların yaralarını sarmaya devam ettiler. 

Bu kapsamda devletin desteğiyle Elazığlı vatandaşların tüm eksikliklerini giderilmeye başlanarak acılarına ortak olundu. 

Ayrıca  Elazığ Belediyesinin yapmış olduğu çalışmalarla depremzedelerin  tüm ihtiyaçları karşılanmış ve ardındandan Başkan Şerifoğulları'nın talimatıyla ilimizde yaşayan vatandaşların 3 ay su faturalarının ücretlerinin tahsil edilmeyeceği müjdesini vermişti. 

Öte yandan Türkiye'nin dört bir yanından gönüllü kuruluşlar ve şehrimizdeki stk'lar Elazığlı depremzedelerin yanında olarak acılarını paylaşmıştı. 

Ancak yaşanan tüm bu gelişmeler ışığında ilimizde faaliyetini sürdüren AKSA firması Elazığlı vatandaşlara eziyet çektirmeye devam ediyor. Şöyle ki, AKSA firmasının vatandaşların bu acılı günlerinde yanında olması gerekirken doğalgaz ve elektrik faturalarında iki katı ücret tahsil etmeye başladı. 

Yüksek ücretli faturaların geldiğini belirten vatandaşlar, yaşanan deprem sonrasında belediyenin yapmış olduğu 3 aylık su kullanımlarında herhangi bir ödeme alınmaması yönündeki duyarlılığı AKSA’dan doğal gaz ve elektrik kullanımları içinde bekliyor.

Doğal gaz ve elektrik kullanımlarının ücretsiz olmasını isteyen vatandaşlar, ücretsiz olmayacaksa bile en azından faturaların ya ötelenmesi gerektiğini ya da indirim yapılması gerektiğini belirtti.

Faturaların olduğundan çok fazla geldiğini belirten vatandaşlar AKSA’nın da Elazığ Belediyesi  gibi vatandaşın yanında olmasını istiyor.