Anadolu Yayıncılar Derneği Üyeleri İftar Programında Buluştu

Anadolu Yayıncılar Derneği üyeleri Ankara'da düzenlenen iftar yemeğinde buluştu.

Anadolu Yayıncılar Derneği Üyeleri İftar Programında Buluştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlimizin başarılı gazetecilerinden, Kanal Fırat ve Kanal E Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık'ın da Genel Başkan yardımcılığını yürüttüğü Anadolu Yayıncılar Derneği faaliyetlerine aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Bu kapsamda dernek yönetim kurulu tarafından, Ankara Ulucanlar Cezaevi Müzesinde medya mensuplarına yönelik iftar programı düzenledi. Düzenlenen iftar programına Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, milletvekilleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile  çok sayıda davetli katıldı. 

Program  Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dualarla başladı. Yemeğin ardından AYD Genel Başkanı Sinan Burhan kürsüye gelerek konuklara seslendi.

Burhan; "15 Yıl Boyunca Önemli Hizmetler Verdik"

Derneğin 15 yıl boyunca hizmet veren önemli bir sivil toplum örgütü olduğunu ifade eden Burhan, “Bizler sadece yerel medyanın sorunları ile ilgilenmiyoruz. Aynı zamanda ülkemizi ilgilendiren sosyal olgu ve olaylarla da yakından ilgiliyiz. Neler yaptık sosyal olarak; Gezi olayları başladığında Anadolu medyası ‘Gezi olayları bir darbedir. Bir ağaç meselesi değildir’ diyerek bir kampanya yürüttük. 17-25 FETÖ darbesinde Sayın Cumhurbaşkanımız ile görüşerek kendisine destek verdik. 15 Temmuz sürecinde günlerce meydanda yayınlar yaptık. Anadolu medyası olarak milli iradeye sahip çıktık. Bunun dışında kendi mesleki sorunlarımızla ilgili çalışmalar da yaptık. Azerbaycan’da uluslararası bir kurultay düzenledik. Elazığ’da ‘uyuşturucuya karşı mücadelede yerel medyanın rolü’ konulu bir toplantı düzenledik. Bunun da dışında spikerlik muhabirlik gibi alanlarda da çok ciddi çalışmalarımız oldu” dedi.

Erbakan; "Allah’ın Bize Vermiş Olduğu Mükafat Asla Kıyaslanamayacak Düzeyde"

Ramazan ayı ve orucun önemine vurgu yapan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ise şöyle konuştu:

“30 gün çoğu zamanda 29 gün aç kalacaksınız. Bu açlık ve susuzluğun sonunda Cenabı Allah cehennem azabından kurtuluşu bizlere müjdeliyor. Bizim katlanmış olduğumuz zorluk karşılığında Cenabı Allah'ın bize vermiş olduğu mükafat asla kıyaslanamayacak düzeyde bir mükafat. 29 günün belli bir süresinde aç ve susuzluğun karşılığında cehennem azabından kurtulmak, cennetin nimetlerine kavuşmak gerçekten de katlandığımız maliyetin karışlığında elde ettiğimiz kar kıyaslanmayacak kadar büyüktür. Bu Allah’ın sonsuz cömertliğinin ve rahmetinin ispatı.”

AK Partili Bak; "Deneğin Faliyetlerinden Memnunum"

Dernek faaliyetlerinden memnun olduğunu dile getirerek tebrik eden AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak da, “Gençler için uyuşturucu ile ilgili yapmış oldukları program gerçekten bizim içinde çok önemli. İş gençlik ve spor olunca biz çok geniş konuşuruz. Gençlik bizim geleceğimiz. Gençlerimize özellikle uyuşturucu konusunda önemli bir şekilde yaklaşmamız gerekiyor. Neden uyuşturucuya alışıyorlar? Tabi ki sevgi eksikliğinden. Yalnızlıktan. Anne ve babalara düşen en büyük görev ücretsiz olan sevgiyi vermek. İnşallah onlara iyi bir Müslüman olmayı, vatanını seven gençler olmayı hem de iyi bir vatandaş olmayı öğretmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.