Arya Gelişim'den '15 Okul'a, 15 Seminer'

Arya Kişisel Eğitim Merkezi tarafından Elazığ'da bulunan öğrencilere yönelik düzenlenen '15 Okul'a 15 Seminer' adlı proje tamamlandı.

Arya Gelişim'den '15 Okul'a, 15 Seminer'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlimizdeki öğrencilerin kişisel gelişimine katkı sunmak amacıyla ARYA Kişisel Gelişim Merkezi ile TÜGVA Palu İlçe Temsilciliği tarafından düzenlenen “15 Okul’a 15 Seminer” projesi tamamlandı.

Elazığ merkezdeki okullar başta olmak üzere Palu, Kovancılar ve Beyhan’daki okullarda bulunan öğrencilere yönelik düzenlenen “Motivasyon, Ders Çalışma Teknikleri ve Anlayarak Hızlı Okuma Atölyesi çalışmaları” tamamlandı.

Eğitimlerle ilgili açıklama yapan Arya Kişisel Gelişim Kurucusu ve Kişisel Gelişim Uzmanı  Şebnem Bıçak; “Ekim 2019 tarihinden bu yana Elazığ İl Milli Eğitim Müdürümüzün izni ile başladığımız çalışmalarda okullarımızda 3 başlıkla ilgili çalışmalar yaptık. Ders çalışma tekniklerinde öğrencilerimizin performanslarını arttırmalarına yönelik beyin temelli öğrenme metotlarını, dikkatleri dağıldığında yapmaları gereken uygulamaları, ders çalışmaya yönelik kişisel öğrenme tekniklerini bire bir öğrencilerimize seminerlerimizde anlattık.” dedi.  

Seminerlerde gözlemlediği kadarıyla öğrencilerin dikkatini en çok çeken konulardan birinin başarısızlıklardan başarıya giden yolda ısrarla doğru olana odaklanmak olduğunu belirten Kişisel Gelişim Uzmanı Şebnem Bıçak; “Özellikle Anlayarak Hızlı Okuma çalışmalarında yaptığımız atölye etkinliklerinde öğrencilerimizin kendi öğretmenlerinin ölçümlerinde, anlama oranlarının yaklaşık %30 oranında artması ve dakikada artan kelime sayıları bizi mutlu etti.  Öğrencilerin gerçek anlamda gerçekleştirdikleri başarılar hem okumaya duydukları ilginin samimi artışına hem de anlama oranındaki artışın özgüvenlerine olumlu katkısına sebep oldu. Öğrencilerimizin kısıtlı imkânlarına rağmen yaşam amaçlarını bizimle paylaşırken bize hissettirdikleri güçlü duygular bize ilham kaynağı oldu.  Her öğrenci kendi başarısına kendini inandıracak yeterliliği kazandıran öğretmene hayranlık duyar. Çünkü başarmayı ister. Başarı öğrencinin kendine inancını güçlendirir. Üreten bir ülke için değerlerimizi ayakta tutmak için öncelikle çalışma disiplini kazanmalıyız. İşte biz de bu noktadan hareketle başladık seminerlerimize.” dedi.

Eğitimci Bıçak, “Yapılan seminerlerde bizlere destek olan Elazığ İl Milli Eğitim Müdürümüz Feyzi Gürtürk beye, TÜGVA Palu İlçe Temsilcisi Hakan Demir’e, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.