Bakan Karaismailoğlu Açıkladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 'TÜRKSAT 5A'nın 2020'nin son çeyreğinde, TÜRKSAT 5B'nin ise 2021'nin ikinci çeyreğinde uzaya gönderilmesi planlanıyor' dedi.

Bakan Karaismailoğlu Açıkladı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 4. yıl dönümünde Türksat'ın Gölbaşı yerleşkesinde düzenlenen ‘Türksat, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı'na katıldı. 

Bakan Karaismailoğlu programda yaptığı açıklamada, bugün çalışmalarını başarılı ve kesintisiz bir şekilde sürdüren Türksat'ın uydu yayıncılığında uluslararası arenada önemli bir aktör olduğunun altını çizdiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

“Şu anda üretim çalışmaları devam eden projeleri arasında yer alan haberleşme uyduları TÜRKSAT 5A'nın 2020'nin son çeyreğinde, TÜRKSAT 5B'nin ise 2021'nin ikinci çeyreğinde uzaya gönderilmesi planlanıyor. İlk yerli ve milli haberleşme uydumuz TÜRKSAT 6A ise inşallah 2022'de uzaya göndereceğiz. TÜRKSAT 6A'nın üretilmesiyle Türkiye dünya'da haberleşme uydusu üretebilen 10 ülke arasına girecek. Haberleşme uydularımız uzaya ulaştığında ülkemiz, görüntü, ses ve data iletişimi ile birlikte diğer katma değerli hizmetlerimizle dünyada söz sahibi olacaktır. Bu uydularımız dev yatırımlar olmasının ötesinde, ülkemizi bölme hevesinde olan tüm hainlerin heveslerinin kursaklarında kaldığının kanıtıdır. Aslında yapılan her bir kilometre yol, inşa edilen her okul, hastane, köprü ya da açılan bir fabrika bu zalimlere milletimizin indirdiği bir tokattır. Canlarını veren şehitlerimizin fedakarlıklarının, çabalarının, emanetlerinin boşa gitmediğinin ispatıdır. Bizlerde onlar gibi canımız pahasına bu emanete sahip çıkacağız. Canı gönülden inanıyorum ki; sizlerle birlikte olduğumuz sürece de onların bize bıraktığı bu emaneti asla yere düşürmeyeceğiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 15 Temmuz gibi bir günü bir daha hiç yaşanmamak üzere tarihe gömdük. Ancak, asla unutmayacağız ve unutturmayacağız.”