Bakan Pekcan'dan Elazığ Esnafına Müjde

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Elazığlı esnafların 1 yıllık kredi borçlarının TESKOMB üzerinden ödeneceğinin müjdesini verdi.

Bakan Pekcan'dan Elazığ Esnafına Müjde
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Elazığ’da yaşanan depremin ardından incelemelerde bulunmak üzere Elazığ’a geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile bir araya gelerek açıklamalarda bulunan Bakan Pekcan, Elazığlı esnafların tüm kredi borçlarının TESKOMB üzerinden hem ana parasının hem de faizinin ödeneyeceğinin müjdesini verdi.

Bakan Pekcan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“BAKANLARIMIZ 3 SAAT İÇERİSİNDE BURADA OLDULAR”

“Günlerden beri çok acı can kayıplarımız oldu. Bütün millet yaşananları yüreğimizde hissettik. Elazığ’da yaşanan depremde ve Van’da vatandaşlarımızı kaybettik. İdlib’te şehitlerimiz var. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza başsağlığı diliyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Depremin hemen ardından bakanlarımız 3 saat içerisinde buradaydılar. Devletimiz tüm imkânlarıyla seferber oldu. Bakan Soylu’ya ve Bakan Kurum’a çok teşekkür ediyorum. Allah kendilerinden razı olsun. Haklarını bize helal etsinler. Çok özverili ve başarılı çalışmalar ortaya koydular. Bizlerde hem taziye hem de geçmiş olsun ziyareti yapmak istedik. Geniş bir heyetle katılmış bulunuyoruz."

"ERTELEME DEĞİL BİZ ÖDEYECEĞİZ"

"Esnafımızın öneri ve taleplerini dinleyeceğiz. Mümkün olan talepleri üretmeye çalışacağız. İlk günden itibaren Elazığlı esnafımıza nasıl yardımcı olabileceğimiz üzerinde çalışmalar yapıyoruz. Kredi borcu olan esnaflarımızın, kredi borçlarının hem ana parasını hem de faizini TESKOMB ödeyecek. Yani bir erteleme değil biz ödeyeceğiz. Esnaflarımız da yine talep ederlerse 50 bin liraya kadar faizsiz kredi kullanabilecekler. Kullanmak isteyenler Halkbank ve TESKOMB üzerinden Pazartesiden itibaren başvuru yapabilirler. Elbirliği ile güç birliği içinde bu felaketlerin altından hep beraber kalkacağız. Devlet olarak, hükümet olarak Elazığlı vatandaşlarımızın sonuna kadar yanındayız.”