Başarılı Gazeteci Akbıyık, Bakan Ersoy'dan Destek İstedi

Merkezi Ankara'da bulunan Anadolu Yayıncılar Derneğinde ilimizi temsilen Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen başarılı gazeteci Zeki Akbıyık ve beraberindekiler Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'u ziyaret etti...

Başarılı Gazeteci Akbıyık, Bakan Ersoy'dan Destek İstedi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Anadolu Yayıncılar Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u makamında ziyaret ettiler.

Kanal Fırat Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık’ın da yer aldığı ziyarete; Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan ve yönetim kurulu katıldı.

Ziyarette başarılı gazeteci Kanal Fırat Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık tarafından Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a Elazığ’daki kanyonlar hakkında bilgiler vererek kanyonların fotoğraflarını gösterdi.

Akbıyık, Bakan Ersoy’dan Destek İstedi

Akbıyık, Bakan Ersoy’a Baskil ilçesinde yer alan kanyonların 9 bin yıllık geçmişi olduğunu ifade ederek “Şehrimizdeki kanyonlar Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım tarafından keşfedildi. Keşfedildikten sonra isimleri Saklıkapı ve Karaleylek olarak belirlendi. Çok güzel bir manzaraya sahip. Kanyonlar keşfedildikten sonra bölge genelinde büyük ses getirdi. Kanyonları Elazığ ve bölge turizminin canlanması için oldukça önemli görüyoruz. Desteklerinizle birlikte kanyonların turizme çok daha hızlı kazandırılacağına inanıyoruz ve desteklerinizi talep ediyoruz” dedi.

“Kültür Bakanlığı Olarak Desteğimizi Vereceğiz”

Elazığ’daki kanyonlarla ilgili Akbıyık’dan bilgi alan Bakan Ersoy daha sonra yaptığı değerlendirmede, “Elazığ’da bulunan kanyonları biz de takip ediyoruz. Basında çıkan haberlere de bakıyoruz. Her iki kanyonun da tanıtılması ve turizme kazandırılması gerekiyor. Oranın alt yapısının olması gerekiyor. Restoranlarla, konaklama alanlarıyla, sosyal alanlarla ilgili çalışmalar yapmak gerekiyor. Kanyonların tanıtımı ve alt yapısının sağlanması için gereken desteği vereceğiz” ifadelerini kullandı.