Başarılı Kardiyolog Rektör Adaylığını Açıkladı

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesinin başarılı doktorlarından Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Akbulut, Fırat Üniversitesi Rektör adayı olduğunu açıkladı.

Başarılı Kardiyolog Rektör Adaylığını Açıkladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fırat Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji ABD öğretim üyesi Prof. Dr. Akbulut, yaptığı açıklamada, Yüksek Öğretim Kuruluna rektör adaylık başvurusunu yaptığını belirterek, yarım asırlık bilgi, birikim ve tecrübeye sahip Fırat Üniversitesinin, eğitim ve öğretim gücünü harekete geçirip, seçkin kadrolar yetiştirmek, bilimsel ve teknolojik araştırmalar yapmak ve bu araştırma sonuçlarını toplum yararına sunarak, sosyo- ekonomik kalkınmaya katkıda bulunmak istediğini kaydetti.

Rektör adayı olmasındaki amacını açıklayan Prof. Dr. Akbulut, "Ahlaki değerleri yüksek; liyakat, ilim ve irfan sahibi bilim insanlarımızla; düşünen, analiz edebilen, gelişmiş universal genç beyinler yetiştirmek; Uluslararası Ortak Lisans Programlarıyla (uluslararası çift diploma programı) , öğrencilerin eğitimlerinin yarısını Fırat üniversitesinde, yarısını da Fırat Üniversitesinin antlaşma yapacağı yurt dışındaki anlaşmalı üniversitelerde almalarını sağlamak ve böylece Fırat Üniversitesini Türkiye’deki öğrenci cazibe merkezi haline getirmek; Araştırma ve geliştirme projeleri ile tarımdan imalata, sağlıktan eğitime değin geniş sektör yelpazesinde ileri bilgi ve teknolojiler geliştirilmek; Bilgi birikimini üretim sürecine yansıtarak, sanayi ile işbirliği kurmak; Sadece Elazığ’da değil, bölgenin mevcut sosyo-kültürel ve ekonomik dokusunu olumlu yönde etkileyecek ve bölgesel gelişimi hızlandıracak girişimci ve toplumla bütünleşen kolektif projeleri hayata geçirmek; İş alanı olmayan bölümleri çoğaltmak yerine, şehrimizin ve ülkenizin ihtiyaç duyduğu mühendislik, sağlık ve sosyal alanlara yönelmek olacaktır.

Tüm bunlarla birlikte Fırat Üniversitesi’ni bireysel yayın çıkarmaya yönelik küçük projeler yapan cılız yapıdan kurtarıp; Şehrin ekonomik verimliliğini ve rekabet edilebilirliğinin arttırılmasına yönelik aktif rol alan faal bir oyuncu haline getirirsek; üniversite – şehir bütünleşecek ve emin olun gelecek çok daha aydın olacaktır." ifadelerine yer verdi.