Başhekim Neden İstifa Etti?

Fethi Sekin Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Savaş Öztürk'ün istifası gündeme bomba gibi düştü. Başhekim Öztürk'ün koronavirüsle mücadelenin en çetin günlerinde görevi neden bıraktığı merak konusu oldu. 

Başhekim Neden İstifa Etti?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bir süre önce görevden alınacağı söylentileriyle gündeme gelen Fethi Sekin Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Savaş Öztürk, bugün ani bir kararla görevinden istifa etti. Başhekim Öztürk'ün istifası kentte şaşkınlık yarattı. 

Elazığ'da koronavirüsle mücadelede lokomotif sağlık kuruluşu olan Fethi Sekin Şehir Hastanesinin başındaki ismin neden istifa ettiği merak konusu oldu. 

BASKI MI OLDU?
İddialara göre, kamuoyunda Elazığ İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat'la aralarının iyi olmadığı bilinen Başhekim Savaş Öztürk'ün bir süre önce istifası istendi. Ancak deprem ve koronavirüs salgını nedeniyle Başhekim Öztürk görevini bir süre daha sürdürdü. Aradan 5-6 ay geçtikten sonra Başhekim Savaş Öztürk, bu kez kendi isteği ile görevinden ayrıldı. 

Başhekim Öztürk'ün istifasında bir baskı olup olmadığı merak edilirken, koronavirüs vaka sayısının her geçen gün arttığı bir dönemde bu istifanın doğru bir karar olup olmadığı tartışma konusu oldu. 

Hastanedeki işleyiş ve sistemi bilen deneyimli yöneticinin bu süreçte istifa etmesinin salgınla mücadelede aksamalara neden olmasından endişe ediliyor. Salgının başladığı günden bu yana Fethi Sekin Şehir Hastanesi süreci doğru yöneterek başarılı çalışmalara imza atmıştı. Şimdilik başhekimsiz kalan hastanenin bu süreçte nasıl bir yol izleyeceği merakla bekleniyor.

KISIR ÇEKİŞMELER ELAZIĞ'A ZARAR VERİYOR
Elazığlı vatandaşlar yaşanan kısır çekişmelerin kente zarar vereceği görüşünde. 

Vatandaşlar, "Keyfi uygulamalarla kimsenin bu şehre zarar vermeye hakkı yok. Kişilerle alakalı bir sıkıntı varsa hukuki yollarla çözülsün. Deprem ve salgınla mücadele edilen bir dönemde birilerini koltuğundan etmek doğru değil. Yöneticiler birbirleriyle değil, hizmetleriyle göndeme gelmeli." görüşünü beyan etti. 

ŞAHSİ ANLAŞMAZLIKLAR İŞE YANSITILMAMALI
Elazığ'da her konuda işin ehli ve liyaketli isimlerin göreve geritilmesini isteyen kamuoyu, "Elazığ'da zaten vakalar artarken sağlıkta kamuoyuna yansıyan böylesi şahsi meselelerin gündeme getirilmemesi ve Müdür Polat ile Başhekim Öztürk' ün şahsi anlaşmazlıklarının işe yansıtılmaması gerekiyor" uyarısında bulundu.