Başkan Arslan Kırgızistan'dan Elazığ'a Müjde Getirdi

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve heyetini kabul etti. Programa ETSO Başkanı Asilhan Arslan'da katıldı.

Başkan Arslan Kırgızistan'dan Elazığ'a Müjde Getirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve heyetini kabul etti.​

Kabulde; Kırgızistan’ın Ankara Büyükelçisi Kubanıçbek Omuraliyev, TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arif Parmaksız, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanı Adil Konukoğlu da hazır bulundu. 

ARSLAN: KÜLTÜREL AKTİVİTEYİ İKİ ÜLKENİN YAPMASINI SON DERECE ÖNEMSİYORUZ
Programın detayları hakkında açıklamalarda bulunan ETSO Başkanı Asilhan Arslan, “Bizler ata topraklarımızla hem ticari hem siyasi hem de iktisadi hem de kültürel tüm faaliyetlerimizi arttırarak devam etmek istiyoruz. Elazığ’la Kırgızistan’ın Hazar Şiir Akşamları etkinliği uzun yıllar devam etti, yapıldı. O kültürel bağı hem korumak hem güçlendirmek adına geçmişte birçok etkinlik yapıldı. Biz yeniden Hazar Şiir Akşamları’nın düzenlenmesini ve birlikte kültürel aktiviteyi iki ülkenin yapmasını son derece önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.

ARSLAN: ELAZIĞ’A GÜZEL BİR MÜJDEMİZ OLACAK
Görüşmelerin Elazığ için önemli bir çıktısı olacak müjdesini de veren Başkan Arslan, “Gerçekten Elazığ adına da Elazığ iş dünyası adına birçok açılımın yapılabileceği Türk Dili konuşan altı devlette üst düzey temsil kabiliyetine sahibiz. Ve onlarla olabilecek tüm ticari münasebetlerde bizleri Türk konseyi genel sekreterliğiyle birlikte her türlü görüşmeleri yapmaya hazırız.

Önümüzdeki günlerde bu ülkelerle alakalı tüm yatırım alanlarını pandeminin sonlanmasıyla birlikte bir iş formu Elazığ’da kendi içimizde düzenleyerek bunları tüm Elazığ iş dünyasıyla paylaşacağım ve karşılıklı iş münasebetlerinin geliştirilmesine vesile olmaya çalışacağım. Tabi bu görüşmelerin bir önemli çıktısı daha olacak. Onu da müjde niteliğinde önümüzdeki günlerde Elazığ iş dünyasıyla paylaşacağız. Resmi yazışmalar, prosedürler bittikten sonra onu paylaşalım. Şimdiden paylaşmayalım ama güzel de müjdemiz olarak Elazığ’a. Elazığ’ımıza inşallah güzel bir kazanım sağlayacağız. Yine tabi ki zor bir dönemden geçiyoruz ama bu zor dönemleri aşmak da bizlerin elinde” şeklinde konuştu.