Başkan Gür 'Henüz Netlik Kazanmadı'

Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mustafa Gür, 1. Amatör Lig'de düşmenin şu aşamada kaldırılmadığını, hali hazırda 2 ekibin 2. Amatör Lig'e düştüğünü dile getirirken, liglerin tescil edilip edilmemesi konusunun da henüz netlik kazanmadığını ifade etti.

Başkan Gür 'Henüz Netlik Kazanmadı'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz gün gerçekleştirilen toplantıda Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mustafa Gür, Elazığ 2. Amatör Futbol Ligi’nden 9 takımın, 1. Amatör Futbol Ligi’ne yükseltildiğini duyurmuştu. 

ASKF Başkanı Gür; “Toplamda Türkiye’de 18 ilimizde alınan kararlar Amatör İşler Kurulu tarafından onaylandı. Bunlardan biri de Elazığ. 2. Amatör Lig’den 1. Amatör Lig’e yükselen ekipleri kutlarım.” demişti.

Bu gelişmenin ardından 1. Amatör Lig’in de tescil edilip edilmeyeceği merak edilmeye başlandı. Ayrıca 9, 2. Amatör Lig ekibinin 1. Amatör’e yükseltilmesiyle bazı taraftarlar tarafından bu ligde düşmenin kaldırılıp kaldırılmadığını da soruyor. Bu konuları ve soruları ASKF Başkanı Mustafa Gür’e sorduk.

"Henüz Netlik Kazanmadı"

Başkan Gür 1. Amatör Lig’de düşmenin şu aşamada kaldırılmadığını, hali hazırda 2 ekibin 2. Amatör Lig’e düştüğünü dile getirirken, liglerin tescil edilip edilmemesi konusunun da henüz netlik kazanmadığını kaydetti. Başkan Mustafa Gür; “BAL (Bölgesel Amatör Lig) ve illerin en üst yerel ligleri ile ilgili açıklama en kısa zamanda TASKK (Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu) Genel Başkanı Ali Düşmez tarafından yapılacaktır.” dedi.