Başkan Karakuş 'Bu İhaleyi Derhal İptal Edin'

Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Avukat Erhun Karakuş, TOKİ'nin Elazığ'da yapacağı köy evlerinin ihale fiyatlarına tepki göstererek 'vicdan sahibi kaldıysa ona sesleniyoruz! Bu ihaleyi derhal iptal edin' dedi.

Başkan Karakuş 'Bu İhaleyi Derhal İptal Edin'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Avukat Erhun Karakuş, TOKİ tarafından Elazığ’da yapılacak köy evleri için yapılan ihale bedellerine tepki gösterdi.

Başkan Karakuş, TOKİ tarafından yapılan bu ihalenin takipçisi olacaklarını belirterek; “ihale iptal edilmeyip, şayet bu rakamlar üzerinden sözleşme imzalanır ise devletin zarara uğratıldığı düşüncesiyle konuyu yargıya taşıyacağımızı aziz Elazığ halkının bilgisine, bizi yönetenlerin ise vicdanına bırakıyorum.” dedi.

Başkan Karakuş açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
“TOKİ tarafından geçtiğimiz günlerde pazarlık usulü ile ihalesi yapılan 2021/735953 ihale kayıt numaralı, “Elazığ İli Sivrice ve Baskil ilçesi 300 Adet köy Evi ile 5 Adet Ahır İnşaatları Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi” ne ait teklifler 24.11.2021 tarihinde açıklanmış, açıklanan rakamlara göre uygun teklifin 182.055.351,54 TL olduğu belirtilmiştir. İlan edilen bu rakamlar üzerinden bir köy evinin maliyeti için müteahhit firmaya ödenecek olan bedele bakıldığında insanın gördüğüne inanası gelmiyor. Şöyle ki; ihale rakamı ev sayısına bölündüğünde 182.055.351,44/305:596.902 TL gibi fahiş bir rakam ortaya çıkmaktadır. Bu rakama ilaveten %18 kdv eklendiğinde yaklaşık olarak 704.344 TL bir adet köy evi karşılığında ödeneceği sonucu ortaya çıkmaktadır.”

“BU RAKAMLARA EL İNSAF!”
“Mevcut köy evlerini bilmeyen, görmeyen birine bu maliyet ile size ev yapacağız denildiğinde, o kişinin zihninde iki katlı, konforlu ve oldukça geniş villa tarzı bir yapının yapılacağı beklentisi doğmaktadır. Ancak, mevcut yapılan ve bitirilmiş olan köy evlerine bakıp bu evlerin 700 bin TL gibi rakamlara yaptırılacağını gördüğümüzde EL İNSAF! Diyoruz, ipin ucu bu kadar kaçırılmaz diyoruz, şu ekonomik bunalımda bari yapmayın diyoruz. Devletin kaynaklarını bu şekilde har vurup harman savurursanız ekonomiyi bu girdaptan kurtaramazsınız, milletin derdine derman olamazsınız.”

“MİLLETVEKİLLERİNİN BEŞİNE SESlENİYORUZ”
“Biz bu noktada, konunun ve kamuoyunun rahatsızlığının bakanlığa ve TOKİ’ye iletilerek ihalenin iptal edilmesi amacıyla öncelikli olarak ilimiz vekillerinin beşine birden sesleniyoruz. Bunun yanında ilimiz valisine ve kendisini vicdanen rahatsız hissedecek tüm yetki sahiplerine açık çağrıda bulunuyoruz. Milletimiz, esnafımız, çiftçimiz, asgari ücretle geçinmeye çalışan insanımız bu halde iken ve millete aktarılması gereken milyonları bir avuç azınlığa aktarmaktan vazgeçin. Yıllardır süregelen bu şekilde ki uygulamalarınız bugün bu halde olmamıza, borç batağında yüzmemize sebeptir. Sadece belirtmiş olduğumuz bu ihalede dahi fazladan yüz milyona yakın kaynak heba edilmektedir. "

“BİZİ YÖNETENLERİN VİCDANINA SESLENİYORUZ”
"Biz Yeniden Refah Partisi olarak, siyasetimizin en önemli gereği olan milletin hakkını, hukukunu savunmak noktasında olan bu fahiş ihaleye müdahale etmeyi görev olarak görüyoruz. Bu hususu kamuoyunun bilgisine sunuyor, sürecin takipçisi olacağımızı, ihale iptal edilmeyip, şayet bu rakamlar üzerinden sözleşme imzalanır ise devletin zarara uğratıldığı düşüncesiyle konuyu yargıya taşıyacağımızı aziz Elazığ halkının bilgisine, bizi yönetenlerin ise vicdanına bırakıyorum."