Belediyeye Usulsüz İşçi Alındığı İddası

Kovancılar Belediyesine 60 kişinin usulsüz bir şekilde işe alındığı iddia edildi. İşe alınan 60 kişinin AK partili belediye Meclis üyelerinin yakınları olduğu belirtildi. 

Belediyeye Usulsüz İşçi Alındığı İddası
TAKİP ET Google News ile Takip Et

DEVA Partisi Elazığ İl Başkanı Murat Dağhan yaptığı açıklamada, Kovancılar Belediyesinde 60 kişinin işe alımı noktasında yandaşlık yapıldığını, işe alımların KPSS sonuçlarına göre veya noter huzurunda gerçekleşmediğini ifade etti. 

İşe alınan kişilerin AK Partili belediye meclis üyelerinin yakınları olduğunu belirten Murat Dağhan, "Kovancılar Belediyesi'ne AKP'li belediye meclis üyelerinin çocukları, yakınları alınmıştır. Hali hazırda emekliliği gelen insanlara emekli olmaları yönünde baskı yapılmıştır. Kovancılar büyük bir ilçemiz. Bu durum Kovancılar halkını derinden yaralamıştır. Halk arasında huzursuzluklara, bölünmelere ve tartışmalara yol açmıştır. En yakın zamanda biz bu işin hukuki sürecini takip edeceğiz. Yandaş, adam kayırma yoluyla Kovancılar Belediyesindeki işe alımların, özellikle Fen işleri, itfaiye ve zabıtaya alınan 60 tane işçinin kanuni, adil, şeffaf bir şekilde gerçekleşmesi için gerekeni yapacağız." dedi.