Bingöl Ekonomisine Ziver Holding Damgası

Bingöl'ün Karlıova İlçesi sınırlarında keşfedilen ve Türkiye'nin en büyük maden rezervlerinden biri olan 78 Milyon Ton Kömür Rezervinin işletme ihalesini Ziver Holding aldı.

Bingöl Ekonomisine Ziver Holding Damgası
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bingöl'ün Karlıova İlçesi sınırlarında keşfedilen ve Türkiye'nin en büyük maden rezervlerinden biri olan 78 Milyon Ton Kömür Rezervinin işletme ihalesi gerçekleştirildi. Bir çok firmanın teklif vermeye cesaret edemediği ihaleyi Türkiye'nin bir çok bölgesinde önemli yatırımları bulunan, ülke ekonomisine ve istihdama büyük katkı sağlayan Ziver Holding aldı. 

BİNGÖL EKONOMİSİNE BÜYÜK KATKI
Bingöl’ün kalkınmasına ve istihdamına önemli katkı sağlayacak olan ihalede Ziver Holding bünyesindeki Ziver İnşaat 1.959.750.000,00 TL teklif verdi. İhaledeki en yüksek teklifle Ziver İnşaat 78 Milyon Ton Kömür Rezervini  işletmeye hak kazandı. 

İhale, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nca onaylandıktan ve yer teslimi yapıldıktan sonra Ziver İnşaat çalışmalara başlayacak. Firma, 78 milyon ton 1700 kalorili kömürü yer altından çıkararak Türkiye kömür işletmelerine satacak. 

Rödovans usulüyle ile gerçekleşen İhale neticesinde Ziver İnşaat, devlete her yıl artırılmak kaydıyla devlete ödeme yapacak. Ziver İnşaat, bugünkü birim fiyatla Devlete 2 Milyar TL (2 Katrilyon TL) ödeme gerçekleştirecek.

YAPILAN HİZMETLER KARALANMAYA ÇALIŞILIYOR
Bingöl’de bazı art niyetli çevreler, siyasi emeller doğrultusunda hareket ederek, bölgeye yapılan hizmetleri karalamaya ve engellemeye devam ediyor.

Özellikle Ziver Holdingin yatırımlarını karalamaya çalışan bir grup, Karlıova’daki kömür rezervinin ihalesini eleştirmeye ve engellemeye çalıştı. Sosyal medyada harekete geçen grup, Bingöl halkını tahrik ederek bu önemli hizmetin gerçekleşmesine engel olmaya çalıştı. 

"HEM ÜLKEMİZ HEMDE İNSANIMIZ KAZANACAK"
Ziver Holding Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Demirci, firma olarak bugüne kadar Bingöl’de önemli hizmetlerin gerçekleştirdiklerini belirterek, “Her yatırımda olduğu gibi kömür işletme ihalesine de bir grup karşı çıkmaya çalıştı. Olumsuz, yalan ve yanıltıcı bilgiler paylaşarak hizmet gelmesini istemeyen bu kişilerin çabalarına rağmen Bingölümüzü kalkındıracağız, istihdama ve ekonomiye katkı sunmaya devam edeceğiz. Bu yatırımlarımız Devletimize de önemli ölçüde ekonomik kazanç sağlamaktadır. Hem ülkemiz hem insanımız kazanacak. Buna kimse engel olamayacak.” dedi.