'Bu İhale Sadece Bir Firmayı İşaret Ediyor'

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, 21 Nisan'da yapılacak olan Maden rezervleri ihalesi ile ilgili açıklamalarda bulunarak ''Bu ihale niçin sadece bir firmayı işaret ediyor?, İşaret edilen firma ile hangi kurum ve kişilerin ilişkisi vardır? Bu ihale şartnamesinde niçin Elazığ'ın yararı gözetilmedi ' dedi.

'Bu İhale Sadece Bir Firmayı İşaret Ediyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, 21 Nisan’da yapılacak olan Maden rezervleri ihalesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Akın,  son 20 yılda devletin ve milletin zenginliklerinin niçin hep aynı arka plana sahip insanlara peşkeş çekildiği söyleyerek; " Niçin ülkemizin en büyük inşaat, bayındırlık ve maden ihaleleri sadece bir zümreye verilerek ülkemizin kaynakları tüketiliyor? Cevabı çok basittir; AKP hükümeti bu ihalelerle kendini ve kendine menfaatle bağlı kişileri fonlamayı mübah görüyorda onun için. İşte bunun bir örneğini Maden ilçemizde görüyoruz” dedi.

"BUNUN ELAZIĞ'A HİÇBİR KATKISI OLMAZ"
Rezervlerin başka memlekette ürün haline getirilmesinin Maden’deki vatandaşlara hiçbir katkısı olmayacağının altını çizen Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın; "Maden ilçemize ve Elazığımıza gerçekten bir katkı sunmak istiyorsak, olaylara bütüncül bir bakış açısı ile yaklaşmamız gerekiyor. Bugün baktığınız zaman 21 Nisan’da yapılacak ihalede çok sığ bir anlayışla bu rezervler buradan çıkarılıp, bir başka şehirde saflaştırılıp, ardından bir başka memlekette bir ürün haline getirilecektir. Bunun ne Elazığ’a, ne Maden’deki vatandaşlarımıza hiçbir katkısı olmaz” diye konuştu.

Maden rezervinin bütüncül bir bakış açısı ile kamu eliyle işletilmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Akın; “Saadet Partisi olarak başından beri söylüyoruz, AKP hükümeti Türkiye’nin zenginliklerini kendine menfaatle bağlı kişi ve kurumlara altın tepside sunuyor. Bundan dolayıdır ki, Maden’deki rezerv bütüncül bir bakış açısıyla ele alınıp işletilmelidir. Bunu 4 maddede yapmak mümkündür; Rezervin çıkarılması, Bakırın Saflaştırılması, Bakıra dayalı sanayinin(kablo,levha vb) kurulması, Maden İlçesindeki altyapı, sosyal alanların ve konut alanlarının yeniden planlanıp imar ve inşası Söz konusu önerdiğimiz yatırımların yapılması çok büyük bütçeler ve özveri gerektirmektedir ve bu ancak devlet eliyle yapılabilir. Bunlar yapıldığı takdirde herkes istifade eder, Elazığ kalkınır, vatandaşımız rahat eder. Şimdi bir bakıyorsunuz, oradan birileri çıkıp rezervi çıkarıp gidecek Elazığ’a hiçbir şeyi kazandırmayacak. Olacak şey mi bu?” ifadelerini kullandı.

“AKP MİLLETVEKİLLERİ NEREDE”
Başkan Akın, “Bu ihale niçin sadece bir firmayı işaret ediyor?, İşaret edilen firma ile hangi kurum ve kişilerin ilişkisi vardır?, Bu ihale şartnamesinde niçin Elazığ’ın yararı gözetilmedi?, Yıllardır orada olduğu bilinen rezerv, niçin acil bir şekilde seçimler gelmeden ihale yapılmak istenmektedir ? AKP milletvekilleri nerededir ? Bu sorular aslında cevabı belli olan retoriklerdir. Kamuoyu bu soruları cevaplayıp gereğini yapacaktır” diye konuştu.

"BU İŞİN SONUNA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"
 "Kimse sadece birilerini işaret eden bir ihalenin yanına kar kalacağını düşünmemelidir."diyen Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın; "Bu ihalenin bizim için hukuksal açıdan sorgulanabilirliği her zaman bir seçenek olarak masada kalacağını belirtmek isterim. Adaletin yeniden ayağa kaldırılmasıyla bu yanlışlıklar düzeltilecek bu işin sonuna kadar takipçisi olacağız kimsenin şüphesi olmasın.”sözlerine ekledi.