Bursalılardan, Elazığ'a Ziyaret

Bursa'da yaşayan 24 kişilik ekip, Bursa Elazığ Kültür Dayanışma Derneğinin öncülüğünde ilimize getirilerek, Elazığ'ı tanıttılar.

Bursalılardan, Elazığ'a Ziyaret
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bursa Elazığ Kültür Dayanışma Derneği, şehirlerini yerinde tanıtmak amacıyla geçtiğimiz yıl başlattıkları organizasyonu bu yılda devam ettirdiler.

İşadamı Gürkan; "Elazığ'ı Çok Merak Ettik" 

O ekibin içerisinde yer alan Kızılay Bursa Şube Başkanı ve İşadamı Davut Gürkan, “Elazığlı abilerimizin, buradaki dostlarımızın misafirperverliği için çok teşekkür ediyoruz. Kanal Fırat Televizyonuna da bu konukseverliğinden ötürü çok teşekkür ediyoruz. Çok sağ olsunlar. Bize Bursa’daki Elazığlı arkadaşlarımızın daveti sebebiyle buraya geldik. Elazığ’ı bizde merak ediyorduk. Çok cana yakın arkadaşlarımız var, misafirperver arkadaşlarımız var Bursa’da. Bizde memleketlerini görelim dedik. Hakikatten Elazığ’ın sanayi kentinden ziyade kültürel bir kent olması sebebiyle bizim üzerimizde böyle bir etkisi vardı. B-izim Bursa’mıza örtüşen bir yanı da bu tarihsel kimliğiyle olsa gerek diye düşündük. Ama hakikatten memleketinizi merak ettik, onun için geldik. Güzel bir kaç gün geçireceğimize inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Başsavcı Köse; " Elazığ Çok Güzel Bir Memleket"

Bir dönem Bursa’da da görev yapan Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse de, “Bursa’da ilçeleri de dahil olmak üzere yaklaşık 9 sene görev yaptım. Bu vesile ile tabi orada hem hukuk çevresinden hem de sanayicilerden değişlik sektörlerden samimi arkadaşlıklarımız oluştu. Bugünde buraya Bursa’daki arkadaşlarımızdan yaklaşık 20-25 kişilik bir grubun gezmeye geldiğini bana bildirdiklerinde aralarında çok samimi olduğum arkadaşlarda vardı. Bu vesile ile tabi Elazığ’da bu arkadaşlarla bir araya gelmek çok güzel bir duygu. Eski günleri bir anlamda yad ettik. Çok mutlu oldum. Arkadaşlarımız, dostlarımı görmüş oldum. İnşallah arkadaşlar da Elazığ’a gelmekten mutlu olurlar. Elazığ çok güzel bir memleket. Biz görev sebebiyle geldik ama çok mutluyuz. İnşallah arkadaşlarda buraya geldiklerine çok mutlu olurlar diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Göçüm; "Gurbette Elazığ'ın Özlemini Duyuyoruz"

Bursa Elazığ Kültür Dayanışma Derneği Kurucularından Avukat Olcay Göçüm, “ Biz gurbette Elazığ’ın özlemini duyuyoruz. Ben Bursa Elazığ Kültür Derneği’nin kurucularındanım. Aynı zamanda 6 yıl boyunca da yöneticiliğini yaptım. Ben her zaman söylüyorum; Bursa bir sanayi ve endüstri kentinden öte bir kültür kentidir. Bu nedenle biz hem Elazığlı olmayan, Bursa’da yaşayan ve Elazığ’a özlem duyan arkadaşlarımıza hem Elazığ’ı tanıtmak istiyoruz, hem Elazığ’ın kültürünü tanıtmak istiyoruz. Elazığlıların misafirperverliğini göstermek istiyoruz. Aynı zamanda tabi ki Elazığ’ın ekonomisine de katkıda bulunmak istiyoruz. Geçen yıl 12 kişilik bir grupla başlamıştık, bu yıl yaklaşık olarak 24 kişilik grupla geldik. Tabi gelmeden önece maalesef üzücü bir olayda yaşadık. Aslında bizi Bursa, Elazığlı Başsavcı Vekilimiz Nusret Esat Bey’de vardı o da bugün buraya gelecekti ama maalesef 2 hafta önce bir kalp krizinden rahmetlik oldu. Mevlam mekanını cennet eylesin” dedi.