Çevre Koruma Haftası Etkinlikleri Devam Ediyor

Elazığ Belediyesi, 5-11 Haziran tarihleri arasında kutlanan Çevre Koruma Haftası'nda doğayı korumak ve vatandaşlarda çevre bilinci oluşturmak için etkinliklerini sürdürüyor.

Çevre Koruma Haftası Etkinlikleri Devam Ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından, 5 Haziran Cumartesi günü Konteyner Kent’te depremzede ailelere gerçekleştirilen ziyaretlerle başlayan programlar, vatandaşlar ile öğrencileri bilinçlendirme ve fidan dikimi etkinlikleriyle devam etti.

Bu kapsamda Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Zuhal Ekmen ve birim personelleri, Çevre Koruma Haftası münasebetiyle okulları ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldiler.

Öğrencilere sıfır atık ve çevre temizliğinin önemine yönelik bilgilendirme yapan yetkililer, daha sonra  içerisinde broşür, tohumlu kalem, geri dönüşümlü not defteri ve maske bulunan hediye paketlerini öğrencilere dağıttılar.

Çevre Koruma Haftası kutlama programı kapsamında okulları ziyaret ederek öğrencileri bilgilendirdiklerini ifade eden Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Zuhal Ekmen, "Okullarımızı ziyaret ederek çocuklarımıza hem çevrenin önemini anlatıp hem de sıfır atıkla alakalı bilgilendirmeler yapıp hediyelerimizi veriyoruz. Bu haftayı bilinçlendirme çalışmaları yaparak dolu dolu geçirmeyi hedefliyoruz." dedi.

Yakup Şevki Paşa İlkokulu Müdürü Mehmet Şevki Karayıldırım ise çevre bilincinin oluşturulması için çalışmalar yaptıklarını kaydederken, "Okulumuzun her iki binasında da geri dönüşümle ilgili malzemeler için gerekli tertibatlar hazırlanmıştır. Bu uzun soluklu bir süreçtir. Bir defa eğitim verdik ve bitti dememek lazım.  Sürekli bununla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalarda bize destek olan Elazığ Belediye Başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları ve Belediye yetkililerine teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı. 

Yakup Şevki Paşa İlkokulu öğrencilerinden Emine Yıldız da ‘Pillerin içinde kimyasal madde olduğu için çevreye, doğaya zarar veriyor. Bunları pil kutusuna atmamız gerekir. Plastik şişeler de doğaya zarar verir. O yüzden onları da plastik dönüşüm kutusuna atmamız gerekir." dedi.

Okullarda gerçekleştirilen etkinliklerin ardından Elazığ Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından Elazığ Öğretmenevi önünde kurulan stantta vatandaşlara çeşitli hediyeler verilerek atık yağ, pil, plastik, kağıt gibi malzemelerin geri dönüşüme gönderilmesinin önemini anlatan broşürler dağıtıldı.

Çevre Koruma Haftası etkinlikleri kapsamında son olarak ise  Abdullahpaşa Mahallesi 287. Sokakta yer alan park alanına Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü personelleri tarafından fidan dikimi gerçekleştirildi.