CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Elazığ'a Geldi

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Elazığ'a gelerek, partiye yeni katılan kadınlarla bir araya geldi.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Elazığ'a Geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Elazığ’a geldi.

Genel Başkan Aylin Nazlıaka ‘’Biz bugün buraya kadınlarla ilgili konuyu konuşmak için bir araya gelmedik biz bugün burada demokrasiyle ilgili bir konuyu konuşmak için bir araya geldik. ‘’ dedi.

'Kadınsız Cumhuriyet, Cumhuriyetsiz Kadın Olamaz'

Partisinin kadın çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Nazlıaka, kadınların haklarına dikkat çekti. 

Nazlıaka ‘’İçinde bulunduğumuz süreçte kadınlar bırakın yeni haklar kazanmayı var olan haklarını kaybetmemeye çalışıyor. Hemen cumhuriyetimizin ilk kurulduğu yıllara dönelim örneğin kurtuluş mücadelesine bir dönelim. Kadınıyla erkeğiyle genciyle yaşlısıyla, genciyle verilen o mücadele sonrasına bu toprakları vatan yapanları da bir kez daha saygıya şükranla analım tabi başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere. Vatanımız kurulduktan sonra yapılan en önemli adımlardan bir tanesi tabi cumhuriyetin ilan edilmesiydi. Cumhuriyet ve kadın bir bütündür. Kadınsız cumhuriyet, Cumhuriyetsiz kadın olamaz ikisi birbirini tamamlar.’’ ifadelerini kullandı.

'Kotalar Bize Dar, Rotamız İktidar'

Nazlıaka‘’Bir kadın için siyasetle uğraşmak demek aynı zamanda evdeki düzeni de korumaya devam etmek dolayısıyla evdeki sorumluluklarla da bir yandan baş ederken çalışma günü çalışma saati mesaisi olmayan siyasetin içerisinde de var oluş mücadelesi vermek demek. İşte bu yüzden kadınların temsil oranını artırmamız gerektiğinden yola çıkarak biz son kurultayımızda ‘’kotalar bize dar rotamız iktidar’’ diyerek bir sloganla yola çıktık.’’ dedi.