CHP'li Erol Elazığlıları Uyardı!

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Koranavirüs'e karşı Elazığlı vatandaşları hijyen, maske ve mesafe kurallarına uymaları konusunda uyardı.

CHP'li Erol Elazığlıları Uyardı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Koranavirüs’e karşı Elazığlı vatandaşları uyardı. 

Milletvekili Erol açıklamasında, Türkiye’de ki Koronavirüs vakalarında artışın endişe verici boyutlara ulaştığını belirterek, vakaları sıfırlamadan kaldırılan kısıtlamalar, getirilen normalleşme ülkenin her yerinden endişe verici  haberler gelmesine sebep olduğunu söyledi.

Milletvekili Erol;  "Şuan 2’inci dalgayı yaşamaya başladık gibi Grafik eğrimiz pik yapmaya doğru harekete geçti. Yaz sezonu ile birlikte özellikle günlük hayat akışımız virüsün adeta yayılım sürecini hızlandırdı günlük yaşamı düzenleyici  alınan önlemlerin devam ettirilmesi gerekiyordu. Normalleşme sürecinde   düğün merasimleri, toplu etkinlikler günlük yaşam alışkanlıklarımız asker uğurlama ve cenaze törenleri yayılımın en hızlı yaşandığı yerler oldu. Elazığ’da sokak düğünleri yasaklandı, köy düğünleri kolluk güçlerinin izni ile ve diğer salon düğünleri 3 saat ile sınırlı tutuldu. Vatandaşlar kafeler başta olmak üzere ortak alanlarda hiçbirşey yokmuş gibi yaşıyor . Toplu taşıma araçları adeta insan istifi yapıyor. Onun yanı sıra Elazığ’da 14 gün kuralı kaldırıldı. Yaz aylarıyla birlikte bir çok insan yurt içinden ve dışından ilimize geliyor. Yayılımın bu derece vahim olması son derece normaldi. Eğer yeni tedbirler hayata geçirilmezse ülke olarak ağır bedeller ödeyeceğiz. Son baharda  Türkiye’de büyük karantina uygulamalarını görmemiz mümkün olacak. Bu salgın hep birlikte mücadele edilmesi gereken bir salgındır. Burada herkese iş düşüyor. Ama en büyük sorumluluk vatandaşın kendisine düşüyor. Vatandaşlarımız hijyen, maske ve mesafe kurallarına kesinlikle uymaları gerekiyor. Sadece kendinizi düşünmeyin sevdiklerinizi de düşünün” dedi.