Deprem Tatbikatında Fırat EDAŞ Tam Not Aldı

Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş, Elazığ Valiliği koordinatörlüğünde İl Afet Müdahale Planı (TAMP-Elazığ) kapsamında Sivrice'de gerçekleştirilen Bölgesel Düzey Masa Başı ve Saha Tatbikatı'nda özverili çalışması ile tam not aldı.

Deprem Tatbikatında Fırat EDAŞ Tam Not Aldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

7 ilden 450 personel, 60 araç, 1 helikopter ve kurtarma botunun katıldığı Bölgesel Düzey Masa Başı ve Saha Tatbikatı’nda görev alan Fırat EDAŞ ekipleri, başarılı çalışmasıyla depreme hazır olduğunu gösterdi. 

Fırat EDAŞ Elazığ İl Müdürlüğü ekipleri başta olmak üzere Elazığ, Adıyaman, Diyarbakır, Bingöl, Erzincan, Malatya, Tunceli’den kurtarma ekiplerinin katılımıyla yapılan tatbikatta; senaryo gereği merkez üssü Sivrice olan 12 kilometre derinlikte 6.6 büyüklüğünde 15 saniye süren deprem canlandırıldı. Deprem yerinde kolluk kuvvetlerinin gerekli güvenlik tedbirlerini almasının ardından AFAD ekipleri ile birlikte olay yerine gelen Fırat EDAŞ ekipleri, oluşturduğu kriz masası ile can güvenliği açısından önem arz eden elektrik dağıtım hatlarında koordineli bir şekilde gerekli tedbirleri alarak, görevini başarıyla yerine getirdi. 

Gerçeği aratmayan tatbikatta başarılı çalışmasıyla tam not alan Fırat EDAŞ Elazığ İl Müdürlüğü ekiplerini, Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım tatbikat sonunda tebrik etti.