Dünya Ormancılık Günü Kutlamaları İptal Edildi

Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetiner, 21 Mart Dünya Ormancılık Haftası Kutlamalarını Korona Virüs nedeniyle iptal ettiklerini açıkladı.

Dünya Ormancılık Günü Kutlamaları İptal Edildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetiner Dünya Ormancılık Haftası ile ilgili açıklama yaptı. 


ÇETİNER: ETKİNLİKLERİMİZİ ELAZIĞ’DA ASKIYA ALMIŞ DURUMDAYIZ 


Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetiner, 1975 yılından bu yana kutladıkları Dünya Ormancılık Haftasını bu yıl korona virüsü nedeniyle iptal edildiğini söyleyerek, “21 Mart günü Kuzey Yarım Kürede ilkbaharın, Güney Yarım Kürede ise son baharın başlangıcı. Bu vesile ile 1975 yılından beri bu 21 Mart Dünya Ormancılık Haftası olarak kutlanmaktadır. Elazığ’da 21 Mart Dünya Ormancılık Haftası etkinliklerimizi sayın valimizin himayelerinde kutlayacaktık ancak malumunuz dünya gündemini şu an işgal eden ve şehrimizin de şu anda hayat şartlarını olumsuz yönde etkileyen Korona Virüs ile ilgili tedbir amaçlı bu tür etkinliklerimizi Elazığ’da askıya almış durumdayız” dedi.


 ÇETİNER: 81 MİLYON NÜFUSA EŞDEĞER FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURACAĞIZ

2019 yılında gerçekleştirdikleri “Geleceğe Nefes Ol” kampanyasını bu yıl da gerçekleştireceklerini ifade eden Çetiner, “2019 yılında 11 Kasım 20192da Elazığ’da 64 lokasyonda geleceğe nefes olma adına sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde sayın bakanımızın da ülke genelinde başlatmış oldukları 11 Kasımda Elazığlıların göstermiş olduğu ve tüm Türkiye’ye örnek olacak farkındalığı ben televizyon kanalları aracılığı ile Elazığ halkına teşekkür ediyorum. O gün tüm Elazığlıları biz sahada gördük. Genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle, gazisiyle şehidiyle tüm STK’lar sahadaydı. Ben bu anlamda kendilerine şükranlarımı arz ediyorum. Sayın bakanımızın 2020 yılında yine tüm Türkiye’de olduğu gibi Elazığ’da da bu etkinlikler hızlı bir şekilde devam edecek. Şu anki programımız şöyle; tüm Türkiye’de 81 milyon nüfusa eşdeğer fidanı toprakla buluşturacağız” diye kaydetti.


 ÇETİNER: TÜRKİYE GÜNDEMİNDE YİNE BAKANLIK OLARAK OLACAĞIZ


 Çetiner, bu yıl fidan dikimini farklı bir programla gerçekleştireceklerini söyleyerek, “Bakanlığımız ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında bir protokolle özellikle 11 Kasım’a hazırlık aşaması için genç nesillere tohum vereceğiz. Tohumu toprakla buluşturup, öğrencilerimizin orman, fidan, ağaç sevgisini ve bu sevgiyi aşılamak anlamında gençlerimize tohumu önceden verip, 11 Kasım’a kadar çimlendirip 11 Kasım’da da Milli Ağaçlandırma Gününde de toprakla buluşturma adına böyle bir etkinliği Tarım ve Orman Bakanımız böyle bir proje ile Türkiye gündeminde yine bakanlık olarak olacağız. Bu anlamda şu an hazırlıklarımız yapıldı. Bölgemize uygun karaçam, sedir ve sarıçamla bu fidanları tohumla buluşturup toprakla buluşturacağız inşallah” ifadelerini kullandı. 


ÇETİNER: RESMİ KURUMLARIN HEPSİ İLAÇLANDI 


Orman Bölge Müdürü Çetiner, kurumda korona virüsüne karşı da tedbir aldıklarını belirterek, “Kurumlarımızın dezenfekte edilmesi için belediyeden yardım talebinde bulunduk. Resmi kurumların hepsi ilaçlandı. Kurum olarak bizlerde çalışanlarımızın Cumhurbaşkanlığımızın kararnamede belirttiği 65 yaş üstü ve kronik hastalıkları olanların idari izinli sayılmaları konusunda gerekli kolaylıkları sağladık, dediklerine harfiyen uyduk. Vatandaşlarımızla tokalaşma ve yakın teması bıraktık. Çünkü insan sağlığı çok önemli” dedi.