Eğitim Danışmanı Veysel Akto, BİLSEM Sistemini Anlattı

Eğitim Danışmanı Veysel Akto, toplum genelinde pek bilinmeyen Bilim Sanat Merkezi Sınavları ve Bilsem eğitimi konusunda önemli değerlendirmelerde bulundu. 

Eğitim Danışmanı Veysel Akto, BİLSEM Sistemini Anlattı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Eğitim Danışmanı Veysel Akto, toplum genelinde pek bilinmeyen Bilim Sanat Merkezi Sınavları ve Bilsem eğitimi konusunda önemli değerlendirmelerde bulundu. 

Akto, yaptığı açıklamada, Bilsem'in devletin özel yetenekli çocukları tespit edip, bu çocukları iyi bir eğitim ile geleceğe hazırlamak için oluşturduğu güzel bir eğitim sistemi olduğunu kaydetti. 

Bilsem sınavına hazırlık için verilen eğitimlerin ileriki sınıflarda başta dikkat gelişimi, görsel algı, düşünme becerileri ve üretkenlik olmak üzere birçok alanda öğrenciyi diğer öğrencilerden öne taşıdığını belirten Akto, "Bu yönüyle Bilsem sınavına hazırlık yapan öğrenciler sınavı kazanamasalar da her yönüyle geleceğe yatırıp yapmış olmaktadırlar. Zira Bilsem sınavı, genelde zihinsel potansiyeli yüksek öğrencilerin kazanabildiği bir sınav olmanın yanında özel eğitim desteği sayesinde kazanan öğrenciler de vardır. Büyük şehirler başta olmak üzere birçok şehirde Bilsem hazırlık için kurs merkezleri veya özel eğitim merkezleri varken Elazığ’da bu konuda sadece bir eğitim merkezinin hazırlık programı düzenlemesi Elazığ halkının bu eğitim sisteminden pek haberdar olmadığını kanıtlamaktadır." dedi. 

BİLSEM'E NASIL BAŞVURULUR?
Bilsem eğitiminin ilkokuldan 12.sınıfa kadar ücretsiz olarak verildiğini aktaran Akto, "Öğrencinin, ileriki sınıflarda başta TÜBİTAK projeleri olmak üzere birçok önemli proje içerisinde yer alması için kendini bilimsel olarak geliştirmesi amaçlanmaktadır. Bilim ve Sanat Eğitim merkezlerine öğrenci seçimi Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından her yıl belirlenen tarihlerde yapılan sınav sonuçlarına göre yapılmaktadır. Bu sınav, İlkokul 1. 2. ve 3. Sınıf düzeyindeki öğrencilere tablet üzerinde dijital olarak yapılmaktadır. Sınava katılacak olan öğrenciler, sınıf öğretmenleri tarafından tespit edilip yine sınıf öğretmenlerinin doldurduğu gözlem formu listesi ile il bazında Bilsem’e aday gösterilmektedir.

Eğitim Danışmanı Veysel Akto'nun Bilsem Sınavları ve Eğitimleri başlıklı yazısını https://elazigyenihaber.com/yazi/veysel-akto/bilsem-sinavlari-ve-egitimleri/213/ adresinden okuyabilirsiniz