Eğitim Uzmanından Üniversite Adaylarına 'Tercih' Önerisi

Karekoç  Eğitim Danışmanlığı Yöneticisi, Eğitim Uzmanı Veysel Akto, YKS'nin ardından tercihte bulunacak üniversite adaylarına önemli uyarılarda bulundu. 

Eğitim Uzmanından Üniversite Adaylarına 'Tercih' Önerisi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Karekoç  Eğitim Danışmanlığı Yöneticisi, Eğitim Uzmanı Veysel Akto, YKS'nin ardından tercihte bulunacak üniversite adaylarına önemli uyarılarda bulundu. 

Akto, elazigyenihaber.com haber sitesinde kaleme aldığı yazısında, adayların tercih sürecini çok iyi yönetmelerini, geniş düşünerek doğru tercihler yapmalarıni istedi. 

Tercihlerde yapılacak her yanlışın adayın bir yılının heba olmasına ve  meslek hayatının altüst olmasına neden olacağını ifade eden Akto, adayların hangi yöntemleri izlemeleri ve nelere dikkat etmeleri konusunda şu önerilerde bulundu. 

Eğitim Uzmanı Veysel Akto, şunları kaydetti: "Öncelikle sıralamamıza göre kazanabileceğimiz üniversite ve bölümlerin genel listesini çıkarmalıyız. Bunun için resmi ve güncel bir kaynak olan yokatlas.yok.gov.tr adresindeki tercih sihirbazını kullanmamızda fayda olacaktır. Ardından kazanabileceğimiz bu üniversite ve bölümleri iyi araştırıp analiz ederek tercih etmek istediğimiz bölümlerin bir taslağını çıkarmalıyız. Daha sonra da oluşturduğumuz bu taslak üzerinde beyin fırtınası yapıp çok düşünmeli ve gerekirse bu konuda profesyonel destek almalıyız. Çünkü telafisi mümkün olmadığından yapılacak olan her yanlış tercih, ya bir yılımızın heba olmasına ya da ileride meslek hayatımızın altüst olmasına neden olabilecek kadar tehlike arz edebilmektedir. Bundan dolayı tercih etmek istediğimiz bölümler hakkında detaylı bilgi edinmek ve bölümlerdeki öğretim üyeleriyle görüşmek gerekir. Hatta okuduktan sonra hangi iş sektöründe görev yapacak isek o sektörün içinde bulunan ve sıcağı sıcağına işin içinde olan kişilerle görüştükten sonra karar vermek daha doğru olacaktır. Şunu unutmayalım ki; 4 yanlış 1 doğruyu, yanlış tercih ise meslek hayatımızı götürür.  Tercihler konusunu karara bağlarken öğrenmenizde fayda gördüğüm ve her kesimden öğrenciye hitap edebileceğini düşündüğüm bazı önemli soru-cevapları aşağıda incelemenize sunarken ücretsiz tercih danışmanlığı almak isteyen kıymetli öğrenci ve velilerini de ofisime bekliyorum. Randevu için www.karekoc.com adresinden irtibat kurabilirsiniz."