Ekonomi Reform Takvimi Belli Oldu!

Hazine ve Maliye Bakanı Elvan, 'Ekonomi Reformlarımızın takvimini tamamladık' dedi. Buna göre, kamuda taşıt alımı ve kiralamasına katı sınırlamalar getirilecek.

Ekonomi Reform Takvimi Belli Oldu!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Ekonomi Reform Paketi'ne ilişkin reform takvimini tamamladıklarını, Bakanlığın internet sitesinden takvime ulaşılabileceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 Mart'ta açıkladığı, ekonomiyi yatırım, üretim, istihdam ve ihracat temelinde büyütmeye yönelik Ekonomi Reformları Eylem Planı takvimi, ilgili Bakanlıkların ve kurumların yol haritası belli oldu.

Bakan Elvan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Ekonomi Reformlarımızın takvimini tamamladık. Bakanlığımızın internet sitesinden ulaşabilirsiniz. Hayırlı olsun" dedi.

Eylem planı Kamu Maliyesi, Fiyat İstikrarı, Finansal Sektör, Cari Açık, İstihdam, Kurumsal Yönetişim, Yatırımların Teşvik Edilmesi, İç Ticaretin Kolaylaştırılması, Rekabet, Piyasa Gözetimi ve Denetimi olmak üzere 10 başlıkta ana eylemlerden oluştu.

Vergi muafiyeti çalışmaları yıl sonuna kadar tamamlanacak 

Takvime göre 850 bin esnafa vergi muafiyeti tanıyan kanunla ilgili çalışmalar yıl sonuna kadar tamamlanacak.

30 Haziran'a kadar kamuda taşıt alımı temsil harcamalarına sınır getirecek düzenleme yapılacak, kamu görevlileri bu tarihten itibaren farklı kurumların yönetim kurullarında en fazla bir görev alabilecek.

18 yaş altını Bireysel Emeklilik Sistemi'ne dahil eden çalışma da tamamlanacak.
Fiyat İstikrarı Komitesi de 30 Haziran'a kadar oluşturulacak.

Erken Uyarı Sistemi ise 30 Eylül'e kadar kurulacak.

Merkez Bankası dijital paranın ekonomik, teknolojik ve hukuki alt yapısını yıl sonuna kadar tamamlayacak.

Söz konusu takvime göre Ekonomi Reform Paketi'ndeki tüm eylemler 2023 yılının mart ayına kadar tamamlanacak.