Elazığ'da Başkan Arslan Farkı!

Elazığ'ın ekonomide, sanayide, ticarette, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda daha ileri seviyelere ulaşması için yoğun gayret gösteren Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, son üç yılda çizdiği başarılı grafikle şehir için umut oldu. 24 Ocak depreminde Elazığ'ın Afet Bölgesi kapsamına alınması için gösterdiği azim ve kararlılıkla Elazığ halkının gönlünde taht kuran Başkan Arslan, bu başarısıyla örnek bir yönetici profili ortaya koydu.

Elazığ'da Başkan Arslan Farkı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ iş dünyasının lokomotifi olan Ticaret ve Sanayi Odası, kuruluşundan bu yana şehrin ekonomik dinamiklerini harekete geçirmek, yeni yatırım ve istihdam sahaları oluşturmak, kentin kalkınması için projeler hazırlamak  gibi önemli bir misyon üstleniyor.

12 Meslek komitesini temsil eden ve 10 Binin üzerinde üyesi bulunan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası, mevcut yatırımcıların sorunlarını çözme, taleplerini karşılamanın yanında girişimcilere yol gösterme misyonuyla da önemli bir görev ve sorumluluğa sahip. 

10 Mart 1926 tarihinde gerçekleştirilen ilk oda seçimlerinde Elaziz Ticaret ve Sanayi Odası ünvanı ile resmi kuruluşu gerçekleşen Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası, 96 yıllık mazisinde, temsil ettiği kente ve iş dünyasına hizmet veriyor. 

Talep makamı olmasına rağmen, güçlü konumu itibariyle her zaman icra makamı gibi görülen ve öncü kuruluş sayılan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odasından şehrin her kesiminden büyük bir beklenti var.  

Ekonomisi güçlü şehirlerde istihdamın, sosyal refahın ileri noktalarda olduğunu gören Elazığ halkı, bu gelişmenin ekonominin büyümesinden geçtiği bilinciyle Elazığ Ticaret ve Sanayi Odasına bir şekilde bel bağlamış durumda. 

Şehir insanının büyük bir inançla umut beslediği Elazığ  Ticaret ve Sanayi Odası, dönem dönem varlığını hissettirmiş, bazı dönemlerde etkisini kaybetmiştir.

YÖNETİM ANLAYIŞI ÖNEMLİ
Elazığ’ın en büyük sivil toplum kuruluşu olan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası, iş dünyasının ve Elazığ halkının beklentilerini ve taleplerini karşılamak için son yıllarda büyük bir gayret içerisinde olduğunu hissettiriyor. Bu özveri ve azim dolu çalışmanın temelinde ise güçlü bir yönetim anlayışı ön plana çıkıyor. 

ASİLHAN ARSLAN FARKI
2018 yılında gerçekleşen seçimlerde Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen iş insanı Asilhan Arslan, göreve geldiği günden bu yana, ekibiyle birlikte şehir ekonomisinin daha ileri noktalarda yer alması için yoğun bir tempoda çalışıyor. 

Saygın ve güvenilir kişiliği ile şehrin beklentilerine çare olan Asilhan Arslan, göreve geldiği günden bu yana Elazığ için yürüttüğü çalışmalarla takdir topluyor. 

Elazığ’daki yatırımlarıyla yıllardır kent ekonomisini canlı tutan, yüzlerce insanı istihdam eden Asilhan Arslan, tecrübesini, ileri görüşünü ve tüm enerjisini Elazığ Ticaret ve Sanayi Odasına, dolayısıyla Elazığ için harcıyor. 

PEKİ BAŞKAN ARSLAN NELER YAPTI?
Başkan Asilhan Arslan, Oda Başkanlığına seçildiği 2018 yılında “Zaman daha fazla üretme, daha fazla ihracat ve daha fazla istihdam zamanıdır.” sözünü slogan haline getirerek, dur durak bilmeden kentteki fabrikaları, imalathaneleri teker teker ziyaret ederek, talepleri, beklentileri yerinde tespit etti. 

BİYOGAZ ENERJİ ÜRETİM TESİSİ
Başkan Arslan, TSO seçimleri öncesinde vaatleri arasında yer alan birçok önemli projeyi Elazığ'a kazandırdı.  
Bu projelerden biri Biyogaz Enerji Üretim Tesisiydi. Başkan Arslan’ın öncülük yaptığı proje Elazığ'da ortaklık kültürünün yaygınlaştırılması, şehir adına büyük yatırımların yapılabilmesi adına çeşitli şirketler kurmak ve bu yatırım fırsatlarını değerlendirmeyi hedefliyor.

Biyogaz yatırımı bu yatırımlardan biri. 57 ortağın aynı anda şirket kurulum sözleşmesini imzaladığı bir yapı kuruldu. 8 Milyon Euro sermayeli. Tamamen öz kaynaktan yapılan bir yatırım. Biyogaz projesi besi ihtisas OSB'nin içinde planlandı. Başkan Arslan, projeye ilişkin yaptığı açıklamada, “Bu enerji, elde ettiğimiz tüm gübre ve atıklardan da organeminarel gübre yapacak bir teknoloji. Burası tamamen kapalı devre sistem. Sadece hayvancılık atıklarının veya tarım atıklarını bertaraf edip enerji elde etmenin dışında onları yeniden ekonomiye kazandıracak bir teknoloji. Atıklardan enerji üretiyoruz. O atıklardan organemiral gübre yapıyoruz ve bunu tarım faaliyetlerinde kullanıyoruz. Bu ekosistemi Elazığ'ın içinde Elazığ'ın tarımını, hayvancılığını geliştirilecek bir modelle yürüteceğiz, işleteceğiz. Kaba yemini kendi üreten kooperatifi olan , atıklarını tamamen Elazığ'ın tarımında kullanabilecek bir model. Orada büyük bir ekosistem olacak. tarımı ve hayvancılığı destekleyen aynı zamanda enerji getirisi olan büyük bir ekosistem olacak. Bu, gerçekten Elazığ'ın gelişimine katkı sağlamasının dışında oluşan bir fırsatı da tepmeme ve onu kazanca dönüştürme projesidir. Bu anlamda proje bizim için çok değerlidir." diye konuştu. 

GIDA SANAYİ ŞİRKETİ KURULUYOR
Başkan Asilhan Arslan, Elazığ ekonomisine katkı sağlayacak bir diğer önemli projesi ise çok ortaklı Gıda Sanayi Şirketi. 
Şirket bünyesinde kurulacak tesislerin Elazığ'da meyve ve sebze ürünlerini katma değere dönüştüreceğini aktaran Arslan, üreticilerin de şirkete ortak olabileceğini vurguladı. 

Şirketin yapısına ilişkin bilgiler paylaşan Arslan, şunları kaydetti: "Sanayi ve Ticaret Bakanlığımızdan bir projemiz daha geçti. 5 tane tarımsal kooperatifimizin olacağı bir projemiz daha geçti. İnşallah yine çok ortaklı yapıyla daha büyük bir yatırımı Elazığ'a gıda sanayi, meyve işleme tesislerinin olduğu, meyve sebze ürünlerimizin yüksek katmadeğerli ürünlere dönüştürülebileceği sanayi tesislerinin olduğu bir şirketi de bu yıl sonunda Elazığ'a kazandıracağız. Şuan onun planlamalarını yapıyoruz. Yaklaşık 30 Milyon TL'lik proje olacak. Amacımız Elazığ'a üretilen tüm tarım ürünlerini yüksek katmadeğerli hale dönüştürmek. Böylelikle şehrimize gelen para miktarını arttırmak. Çiftçimizin ürün satış problemini ortadan kaldırmak. Bunu yaparken çiftçimizi de şirkete ortak ederek kazan kazan modelini geliştirmek istiyoruz.” 

NİTELİKLİ ELEMAN İHTİYACI KARŞILANDI
Elazığ’ın tüm potansiyel kaynaklarını şehrin istifadesine sunmak için çalışan Arslan, Kısa adı MEGİP olan "Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü” kapsamında Elazığ iş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman ihtiyacının karşılanmasını sağladı. 

FUARLARA DESTEK
İl dışında gerçekleştirilen Fuarlarda Elazığ ürünlerinin sergilenmesi için destek veren Arslan, Elazığlı firmaların yanında yer aldı. Arslan ayrıca, 14-17 Ocak 2019 tarihlerinde Münih/Almanya’da düzenlenen ve sektöründe dünyanın en önemli fuarlarından biri olan Bau Münih uluslararası Mimarlık Yapı ve İnşaat Fuarına inşaat ve bağlı sektörlerde faaliyet gösteren 25 firma ile katılım sağladı.

KOBİ’LERE DESTEK
İş dünyasının taleplerini TOBB kanalıyla ilgili bakanlıklara ileten Başkan Arslan, KOBİ’lere Teminatsız Finansman sağlanmasını talep etti. Yapılan görüşmeler olumlu sonuçlanarak, Hükümet tarafnıdan KOBİ’lere değer kredisi verildi. 

ELAZIĞSPOR’A MADDİ DESTEK
Şehrin marka değeri Elazığspor’un her daim yanında yer alan Arslan, “Uzat Elini ; Yaşasın Elazığspor” kampanyası kapsamında Elazısğpor kulübü’ne önemli miktarda maddi destek sağladı. 

BÖLGENİN SORUNLARI DEVLETİN ZİRVESİNE TAŞINDI
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ev sahipliğinde 21 Ocak 2019 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilen Türkiye Ekonomi Şurasında, Doğu Anadolu Bölgesi adına bir konuşma yapan Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, Bölgenin sorunlarını devletin zirvesine taşıdı.

ELAZIĞ TSO SINIF ATLADI
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ikizkuleler toplantı salonunda Akreditasyon Belgesinde sınıfını yükselten ve ilk kez belge alan Oda-Borsaların sertifikaları TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından verildi.

Bu kapsamda ilk defa C sınıfından B sınıfına yükselen Elazığ TSO’da ertifikasını aldı.

Elazığ TSO’nun B sınıfın yükseldiğini belgeleyen Akreditasyon Sertifikasını TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu ve TOBB Başkan Vekili Faik Yavuz’un elinden alan Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, Elazığ TSO’da hizmet kalitesinin hızla yükselmeye devam edeceğini ve asıl işlerinin yeni başladığını söyledi.

İŞ DÜNYASININ TALEPLERİ BAKAN VARANK’A İLETİLDİ 
Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Meclis Başkanı Ahmet Yaşar, bir dizi temasta bulunmak üzere geçtiğimiz gün ilimize gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a Elazığ TSO tarafından hazırlanan ve iş dünyasının taleplerini içeren dosyayı sundu. 

DEPREMDE ESNAFIN EN GÜÇLÜ SESİ OLDU
Başkan Arslan, 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan 6.8’lik depremin hemen ardından esnafın yaşamış olduğu ekonomik kayıpların karşılanması ve bankalar tarafından verilecek olan desteklerin hızlandırılması noktasında harekete geçerek esnafın sesini duyurmaya çalıştı.

Öte yandan Başkan Arslan, deprem gecesi ve sonrası ETSO olarak gıda iaşesi anlamında Elazığlı vatandaşların yanında olarak ilimizde yaşanan bu felaketin atlatılmasında yaraya en büyük merhem olmayı başardı.