Elazığ'da 'Kalbini Koru, Bisikletle Yaşama Bağlan' Etkinliği

Elazığ'da 'Kalbini Koru, Bisikletle Yaşama Bağlan' bisiklet turu etkiniği düzenlendi.

Elazığ'da 'Kalbini Koru, Bisikletle Yaşama Bağlan' Etkinliği
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Birleşmiş Milletler Dünya Sağlık Örgütü, sağlıklı bir yaşlılık İçin her gün 30 dakika spor yapmak çok önemli olduğunu açıklamıştı, işte bu doğrultuda Kalp haftası kapsamında Türk Kalp Vakfı, Bisikletliler Derneği işbirliği ile 34. Kalp Haftası'nda tüm bisiklet dostları ile kalp sağlığı farkındalığı için "Kalbini Koru, Bisikletle Yaşama Bağlan" bisiklet turu düzenlendi.


Geldiğimiz parkurda pedal çeviren bir çok Bisiklet Sever bu etkinlik ile spor yapıp mutlu bir akşam geçirdi.

Kalp haftası kapsamında Türk Kalp Vakfı, Bisikletliler Derneği işbirliği ile düzednlenen etkinliğe Elazığ'da pedal çeviren bisiklet severleer etkinlik ile spor yaptı.

"BİSİKLET SÜRMEK SAĞLIĞA FAYDALI"
Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necati Dağlı,  etkinlikle bisiklet sürmenin sağlığa faydalarını vurgulamak istediklerini söyledi. Dağlı, "Her yaştan hem beden sağlığı hem Kalp sağlığı, kalp yetmezliği, ritim bozukluğu hastalarımızda ve kalp krizi geçiren hastalarımızda bu etkinlikte bulunabilirler. Bisiklet sürmenin önemini burada vurgulamış oluyoruz aynı zamanda bisiklet sürmenin kalbe olan faydaları, insan sağlığına olan faydalarını vurgulamış oluyoruz" dedi. 

"TÜRK KALP VAKFINA TEŞEKKÜR EDERİZ"
Bisikletliler Derneği Elazığ Başkanı Atakan Özdal ise etkinlikte yaptığı açıklamada,  Türk Kalp Vakfı'na desteklerinden dolayı teşekkür ederek;  "Türk Kalp Vakfına ve Bisikletler Derneğine desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Sporun ve bisikletin kalp sağlığına olan önemine dikkat çekmek için bu turu düzenliyoruz Türk Kalp Vakfına teşekkür ederiz bunun için Necati Hocama da desteklerinden dolayı teşekkür ederiz" dedi.