Elazığ'da Kaptansız Gemi Rotasız İlerliyor!

Elazığ'da koronavirüs vaka sayı gün geçtikçe artıyor. Hastalık can almaya devam ederken, tedbirlerin yetersiz kalması ve kurallara yeterince riayet edilmemesi ipin ucunun kaçtığını gösteriyor.

Elazığ'da Kaptansız Gemi Rotasız İlerliyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ'da koronavirüs vaka sayısındaki artış korkutucu seviyeye ulaştı.

Kentteki vaka sayısı resmi olarak açıklanmıyor ancak, hastanelerdeki yoğunluk durumun ciddiyetini gözler önüne seriyor. 

Kontrollü sosyal hayata geçilen 1 Haziran'dan bu yana Elazığ'da koronavirüs vaka sayısında ciddi boyutta artış yaşandı.  Kentteki hastanelerde yoğun bakım servisleri doluluk seviyesine ulaşırken, alınan tedbirlerin yetersiz kalması ve kurallara yeterince riayet edilmemesi işin ucunun kaçtığını gösteriyor. 

Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan salgın hastalık can almaya devam ediyor ancak, tedbirlerin yetersizliği, kontrolün sağlanamaması ve vatandaşların duyarsızlığı hastalıkla mücadeleyi zorlaştırıyor.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI SIKINTILI BİR DÖNEM YAŞIYOR

Koronavirüsle mücadelede ön cephede savaşan sağlık personeli, görevlerini fedakarca sürdürmeye devam ediyor ancak, son günlerde artan vakalar nedeniyle sağlık çalışanları da sıkıntılı bir sürece girdi.

Hastanelerde yaşanan yoğunluk nedeniyle iş yükü daha da artan sağlık çalışanları, bir yandan hastaları iyileştirmek için çabalarken diğer yandan da virüse yakalanmamak için mücedele ediyor. 

Adeta virüs kaynayan bazı hastanelerde izinlerin kaldırıldığı, birçok sağlık çalışanının da hastalığa yakalandığı öğrenildi. 

SAĞLIK İL MÜDÜRÜ NEDEN ATANMIYOR?

Elazığ'da ölümcül virüs kol gezerken, hastalıkla mücadelede sorumlu olan kurumda ise sessizlik hakim. Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü'nün koronavirüsle mücadelede hangi çalışmalar yaptığı, toplumu nasıl yönlendirdiği  bilinmiyor.

Eski Müdür Cahit Polat'ın 21 Temmuz'da il sağlık müdürlüğü görevinden ayrılmasının ardından müdürlük koltuğuna henüz bir atama yapılmadı. Koronavirüsle savaşın yaşandığı bir ortamda il sağlık müdürünün olmaması tepkiyle karşılanıyor.

İl Sağlık Müdürlüğünü kaptansız bir gemiye benzeten bazı vatandaşlar 'İl sağlık müdürüne gerek yoksa bu koltuk bugüne kadar neden işgal edildi?' sorusunu yönetti.

Bazı vatandaşlar da 'Bir müdür atayacak siyasi iradenin ve bürokrasinin bu kadar neden geciktirdiğinin' sorusunun cevaplandırılmasını istedi.