Elazığ'da ki TOKİ Deprem Konutları Sorunlar Yumağı!

24 Ocak 2020 tarihinde ilimizde meydana gelen 6.8'lik depremin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla TOKİ tarafından yaptırılan deprem konutlarındaki sorunlar her geçen gün artmaya devam ediyor…

Elazığ'da ki TOKİ Deprem Konutları Sorunlar Yumağı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ'da 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen depremde evleri hasar gören vatandaşlar için TOKİ tarafından yaptırılan konutlar birçok yönüyle tartışma konusu olmaya devam ediyor. 

Korkunç depremde Elazığ genelinde 37 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 20 bine yakın konut hasar görmüştü. 

Depremin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), depremzedeler için şehrin belirli alanlarında 20 binin üzerinde yeni konut yapımına başladı. 

TOKİ tarafından yapılan konutlar yavaş yavaş hak sahiplerine teslim edilirken, kalan konutların yapımı ise devam ediyor. 
Geçen süre zarfından konutların mimari yapısı, metrekaresi, kat sayısı ve kura yöntemiyle teslim ediliş şekli hala tartışma konusu olurken bu sorunlara yenileri eklendi.  

Deprem konutlarındaki yapı malzemelerinin kalitesizliği, binaların temizliği, asansörlerin kullanım dışı olması, çevre düzenlemelerindeki tehlikeler ve aksaklıklar yeni tartışma konusu oldu. 

DAİRELER YAP-BOZA DÖNDÜ
Alınan bilgiye Abdullahpaşa Mahallesinde yapılan konutlarda lavabo gibi yapı malzemelerinin kalitesiz olduğu, malzemelerin kırık dökük olarak teslim edildiği belirtildi. Şikayetler üzerine firma çalışanları yeniden çalışma yapsa da, yapılan bu hizmetin ücreti devlete ek bir maliyet olarak faturalara işleniyor. Ayrıca, binalardaki asansörlerin kullanıma açılmadığı öğrenilirken, ilgili firmanın yetersiz sayıda görevli ile kentteki tüm binaların asansörlerini kullanıma açmaya çalıştığı ifade edildi. 

HİZMET YOK AİDAT ÇOK
TOKİ'nin yaşattığı mağduriyetler saymakla bitmiyor. TOKİ, vatandaşlardan aylık 150 TL apartman bakım ve temizlik ücreti tahsil ediyor ancak, alınan bu paranın karşılığı verilmiyor. Apartmanların temizlenmediği, çöplerin ise toplanmadığı öğrenildi. 

ELEKTRİK KABLOLARI TEHLİKE SAÇIYOR
Öte yandan deprem konutlarının çevre düzenlemesi işinde büyük bir tehlike dikkatlerden kaçmadı. Konutların sosyal donatılarının aydınlatma işi için çekilen elektrik kablolarının dışarıda olduğu görüldü. 

Göz göre göre uçları açık şekilde dışarıda bırakılan elektrik kablolarının vatandaşların hayatını tehlikeye attığı tespit edildi. 

AĞAÇLAR VE ÇİMLER KURUDU
Öte yandan çevre düzenlemesi kapsamında ekilen ağaç ve çimlerin bakımsızlıktan kuruduğu ve her hafta yüzlerce ağacın kuruyarak yerinden söküldüğü de tespit edildi.

Vatandaşlar, TOKİ'nin bu sorumsuz davranışına tepki göstererek gerekli önlemleri almasını isterken, asansörlerin biran önce hizmete sunulmasını, konutlardaki eksikleri yeniden gözden geçirmesini, bakım ve temizlik işlerinin de aksatılmadan yapılmasını istedi.