Elazığ'da Yaralı 'Mısır Akbabası' Tedavi Altına Alındı

Elazığ'da nesli tükenme tehlikesi altında olan yaralı Mısır Akbabası, tedavi altına alındı. Kanadı ampute edilecek olan akbabanın bir daha uçamayacağı öğrenildi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Elazığ'da Yaralı 'Mısır Akbabası' Tedavi Altına Alındı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Alacakaya ilçesi maden sahasında tekniker Samet Sanaç, yerde uçamayan bir kuş gördü.

Kuşu alan Sanaç, tedavisi içi Fırat Üniversitesi Hayvan Hastanesine götürdü. Burada yapılan incelemede kuşun, Dünya Doğayı Koruma Birliği (IUCN) tarafından nesli tehlike altında statüsünde olması nedeniyle koruma altına alınan Mısır Akbabası olduğu belirlendi. Veteriner hekimlerin yaptığı muayeneler sonucunda, akbabanın kanadının kırıldığı ve açık yaraları olduğu tespit edildi. Detaylı yapılan kontroller sonucu, akbabanın kadının ampute edileceği ve bir daha uçamayacağı belirlendi. Yapılacak olan operasyon ve tedavisinin ardından akbabanın, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’ne teslim edileceği öğrenildi.

Akbaba hakkında bilgi veren Veteriner Hekim Yavuz Baygeldi, “Alacakaya ilçemizden getirilen akbaba türündeki kuş, kanat bölgesinden yaralanmış. Bir kırık ve açık yaralar mevcut. Kanadı ampute edilmesine karar verdik. Operasyonu ve ardından bakımını yapacağız. Daha sonra Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğüne teslim edeceğiz. Onlarda bir hayvanat bahçesinde yaşamını sürdürmesine yardımcı olacak. Yarası çok kötü. Kuş bir kanadını kullanamayacak. Kendi türü ya da başka bir hayvan tarafından saldırıya uğrayarak yaralandığını düşünüyoruz” dedi.