Elazığ, Guinness Rekoru Kırmaya Hazırlanıyor

Elazığ'ın tescilli ürünlerinden 'orcik' için ilk defa düzenlenecek olan 'Üzüm ve Bağbozumu Festivali'nde, dünyanın en uzun orciği için Guinness Rekorlar kitabına başvuruldu.

Elazığ, Guinness Rekoru Kırmaya Hazırlanıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar’ın girişimleriyle, Elazığ'ın tescilli ürünlerinden 'orcik' için ilk defa düzenlenecek olan ‘Üzüm ve Bağbozumu Festivali’nde, dünyanın en uzun orciği için Guinness Rekorlar kitabına başvuruldu.

Twitter’da Elazığlı gençlerin #TolgaAbiBiziFestivaleGötür hastagi ile başlattığı festival çağrısına, Milletvekili Zülfü Tolga Ağar’dan yanıt gelmişti. Milletvekili Ağar, “Genç gakkolar mesajınızı aldım. Siz istersiniz de biz yapmaz mıyız? Sizi festivale götürmüyorum, festivali size getiriyorum. Tüm dünyaya Elazığımızın tescilli ürünü orciği tanıtmaya hazır mısınız?” diyerek müjdeyi vermişti Milletvekili Ağar’ın paylaşımının ardından, şehrin her kademesinden insan bir araya gelerek destek paylaşımında bulunmuş, Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve AK Parti Elazığ Milletvekilleri, Metin Bulut, Zülfü Demirbağ ve Sermin Balık ve CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’dan da destek gelmişti.

Orcik Festivali 12 Ekim'de Başlıyor

Milletvekili Ağar, 12-13 Ekim’de yapılacak olan ‘Üzüm ve Bağbozumu Festivali’nde Dünyanın En Uzun Orciği ile Guinnes Rekoru kırmak için başvuru yaptıklarını sosyal medya hesabından duyurarak; “Yenilebilir Enerji” orciğimizi dünyaya tanıtacağımız ‘12-13 Ekim Üzüm ve Bağbozumu Festivali’nin hazırlıkları devam ediyor. Dünyanın En Uzun Orciği ile Guinnes Rekoru kırmak için başvurumuzu yaptık. Rekoru 100 metrelik orcik ile elinde bulunduran İsveç’ten 110 metrelik orcik yaparak alacağız. Şimdi onlar düşünsün” ifadelerine yer verdi.