Elazığ Müsiad, Ankara Barosunu Kınadı

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Elazığ Şube Başkanı Mehmet Özeren Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ı Ramazan ayının ilk Cuma günü verdiği Hutbedeki açıklamaları nedeni ile eleştiren Ankara Barosunu kınadı.

Elazığ Müsiad, Ankara Barosunu Kınadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Elazığ Şube Başkanı Mehmet Özeren; Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ı Ramazan ayının ilk Cuma günü verdiği Hutbedeki açıklamaları nedeni ile eleştiren Ankara Barosunu kınadı.

Başkan Özeren; “Haddini aşanlara haddini bildirmek bizlerin aslı görevidir. Diyanet İşleri Başkanı yalnız değildir. Sayın Diyanet İşleri Başkanı Cuma hutbesinde zinayı ve eşcinselliği eleştirmesi onun asıl görevleri arasında olup, bunlar toplumun ahlaki çöküntüye daha fazla gitmemesi için toplumu uyardığı bu açıklamada Sayın Erbaş’ın yanında olduğumuzu belirtmek isteriz. Bir baro bozuntusu ve bunun destekçileri hadlerini aşarak İslam’a ve toplumun ortak değerlerine dil uzatma cüretinde bulunmuşlardır. Açıklamalarında ‘Çağlar öncesine ait ’ diyerek açıkça Kur’an’ın hükümlerine karşı çıkarak İslam’ı ve ona inananları aşağılamak amacını gütmektedir. Unutmayın ki siz ve sizin gibiler bütün tarihlerde vardı. Şimdi de var ve kıyamete kadar da var olacaklardır. Sizler Neml suresi 56. Ayette de belirtildiği gibi sapkınları sesi ve soluğusunuz. Bizler çocuk tecavüzcülerine değil bütün taciz ve tecavüzlere en ağır cezayı, hatta idam cezasının verilmesini savunanlar, sizler ise bunlara karşı çıkarak ikiyüzlü olduğunu bir kez daha belirtenlerdensiniz. Kadınların ve çocukları sadece bir cinsel obje ye dönüşmesi için toplumun ahlakını bozmak için kadın haklarını savunur gibi görünüp onları iğfal ve istismar eden sizlersiniz.  Bizler 8-9 kuşak değil Hz. Adem’e kadar iffetle kalan, bu değeri koruyan ve savunan duygu ve düşünceleri savunuyor, Sayın Erbaşı destekliyoruz” dedi.