Elazığ, Süleyman Başkanın Görevden Alınmasına Tepkili!

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası Elazığ Şube Başkanı Süleyman Akay'ın hiç bir sebep gösterilmeden görevden alınmasına Elazığ Kamuoyu ve sendika üyeleri tepki gösterdi...

Elazığ, Süleyman Başkanın Görevden Alınmasına Tepkili!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bem-Bir-Sen Elazığ Şube Başkanı Süleyman Akay, herhangi bir gerekçe gösterilmeden görevden alındı.

Yaklaşık 13 yıldır  Elazığ Şube Başkanlığı görevini yürüten Süleyman Akay, görevden alındığını açıkladı.

"GÖREVİMİZ SONA ERSEDE KARDEŞLİĞİMİZ EBEDİ"
Başkan Süleyman Akay sosyal medyadan yaptığı açıklamada; “Kıymetli arkadaşlarım; kuruluşu ile başladığımız 2009 yılından beri de il başkanlığını yürütmeye gayret ettiğim, belediye ve özel idare çalışanları arkadaşlarımızın emek mücadelesinde, elimizin yettiği, dilimizin döndüğü kadarıyla sendikacılık görevimizi icra etmeye ve sizleri temsil etmeye gayret sarf ettik. Ancak, BEM-BİR-SEN il başkanlığı görevinden, herhangi bir gerekçe belirtilmeden Genel Başkan Levent Uslu ve Genel Merkez yönetiminin talimatıyla alınmış bulunmaktayız. Bu yolda bugüne kadar bizlere desteklerini esirgemeyen, başta Sayın valimize, il, ilçe ve belde belediye başkanlarımıza, il özel idare genel sekreterimize, il genel meclisi üyelerimize ve tüm belediye meclis üyelerimize, birlikte yol yürüdüğümüz ve bizlere destek olan siz kardeşlerime, tüm iyi niyet ve desteğiniz için teşekkür ediyor, sendikacılık görevimiz sona erse de kardeşliğimizin ebedi olacağı temennisiyle selam, saygı ve hürmetlerimi sunuyorum” dedi.

SEBEP GÖSTERİLMEDEN GÖREVDEN ALINDI
Bem-Bir-Sen Genel merkezi tarafından Elazığ Belediye Başkanlığına gönderilen yazıda Süleyman Akay'ın görevden alınma sebebi belirtilmedi.

ELAZIĞ KAMUOYU TEPKİLİ
Elazığ kamuoyunun yakinen tanıdığı başarılı ve sevilen sendikacı Akay'ın  herhangi bir sebep gösterilmeden görevden alınması tepkilere neden oldu.

Konuyla ilgili konuştuğumuz sendika mensupları"Kuruluşundan bugüne kadar sendika için mücadele eden ve başarılı çalışmalar yürüten Akay'ın sebepsiz yere görevden alınması bizleri üzmüştür.Umuyoruz bu yanlış karardan bir an önce dönülür.Yoksa bizlerde tepkimizi farklı yollardan göstereceğiz"dediler.

SOSYAL MEDYADA BEM-BİR-SEN'E KINAMA MESAJLARI
Öte yandan çok sayıda sendika üyesi ve Elazığ Kamuoyu sosyal medya hesaplarından Süleyman Akay'a adap ve usullere aykırı bir şekilde yapılan bu haksız muameleyi kınadıklarına dair mesajlar yayımladılar.