Elazığ'da Açıköğretim Öğrencilerinin Ücretleri Geri İade Ediliyor

Elazığ'da yaşanan depremin ardından Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi depremzede öğrencilerinin 2020-2021 Bahar Dönemi harç ücretini geri iade edeceğini duyurdu.

Elazığ'da Açıköğretim Öğrencilerinin Ücretleri Geri İade Ediliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Ocak 2020 tarihinde 6.8 şiddetinde meydana gelen Elazığ Sivrice depreminin ardından birçok vatandaş evini ve işini kaybetmişti. Yaşanan bu talihsiz olaydan etkilenen öğrencilerin payı ise büyük oldu.

Örgün ve uzaktan eğitimde okuyan her yaş ve gruptaki öğrenciler ruhsal ve psikolojik anlamda sürmekte olan eğitim sürecini nasıl tamamlayacaklarının endişesini ve tedirginliğini yaşadı.

Anadolu Üniversitesi de öğrencilerin bu kaygılarına kayıtsız kalmayarak 2020-2021 yılı Bahar Dönemi harç ücretlerini depremde evi yıkılan ve ağır hasar alan öğrencilerine geri yatırma kararı aldıklarını açıkladı.

Ücretler Geri Ödenecek

Konuyla ilgili açıklama yapan Elazığ Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Büro Yöneticisi Fahrettin Çakılcıoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada her zaman öğrencilerin destekçisi olduklarını ifade etti. Çakılcıoğlu,”24 Ocakta Elazığ’da meydana gelen depremde bölgemizdeki insanlar fevkalade bir zarara uğradılar. Bu anlamda öğrencilerin mağduriyetini gidermek adına öğrencilerin yatırmış olduğu Bahar Dönemi harç ücretlerini iade etmek için Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı hocamızdan mağduriyetin boyutunu görsel ve yazılı olarak beyan ederek ricada bulunduk ve rektörlük bu teklifi karara dönüştürdü. Normal sistemde bütçeye giren paranın çıkması olmuyor. Fakat rektörümüz Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı ve dekanımız Prof. Dr. Selim Başer hocalarımızın gayretiyle böyle bir karar alınmış oldu. “ dedi.

Öğrenciler, Belge İle Başvurabilecek

Konu ile ilgili sözlerine devam eden Fahrettin Çakılcıoğlu şu şekilde devam etti: “Evleri yıkılan depremzede öğrencilerimizin başvuru yapması için gereken başvuru belgesi merkezde oturan öğrencilerimiz için valilik ve AFAD’dan, ilçede oturan öğrencilerimiz ise kaymakamlıktan hasar veya yıkım kararının olduğu evrakı getirmesi yeterli olacaktır.” dedi.

Öte yandan Fahrettin Çakılcıoğlu, Mimarlık Fakültesi’nin bir bölümünü büro için tahsis ettiğinden dolayı Fırat Üniversitesi Rektörü Kutbeddin Demirdağ’a duyarlı davranışından dolayı teşekkürlerini iletti.