Elazığ'da Kaçak Turlara Geçit Yok

Elazığ Valiliğinden kaçak turlarla ilgili yaptığı açıklamada ''2019 yılında yapılan 29 denetimin 8 inde seyahat acentesi işletme belgesi olmaksızın seyahat acenteciliğine münhasır faaliyet gösteren sorumlulara toplam 36 bin Türk Lirası idari para cezası uygulanmıştır'' ifadelerini kullandı.

Elazığ'da Kaçak Turlara Geçit Yok
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son zamanlarda kaçak turlarla ilgili artan şikayetler sonucu Elazığ Valiliği tarafından ilgili birimlerce denetimler yapılmaya başlandı. 

Konuyla ilgili Elazığ Valiliği tarafından yapılan açıklamada  ‘‘ 2019 yılında yapılan 29 denetimin 8 inde seyahat acentesi işletme belgesi olmaksızın seyahat acenteciliğine münhasır faaliyet gösteren sorumlulara toplam 36 bin Türk Lirası idari para cezası uygulandı.1618 sayılı Seyahat Acenteleri Kanununa göre sadece Kültür ve Turizm Bakanlığından işletme belgeli Seyahat Acenteleri tur veya paket tur düzenleme, transfer yapma ve uçak bileti satışı yapma yetkisine sahiptir. Seyahat Acenteleri haricindeki kişiler, eğitim kurumları (okullar, üniversiteler vb.), meslek odaları, dernekler, vakıflar, belediyeler ve kamu kuruluşlarının 1618 sayılı Kanun ve Seyahat Acenteleri Yönetmeliğinde tur, paket tur ve transfer kapsamına giren veya münhasır hizmet olarak belirlenen faaliyetlerden herhangi birisini yürütmeleri mümkün değildir. Bu tür hizmetler yalnızca Bakanlığımızdan işletme belgeli seyahat acentelerince yerine getirilir. Belgesiz faaliyeti gerçekleştirenler hakkında Valiliğimizce 3.825,00 Türk Lirası’ndan 9.500,00 Türk Lirasına kadar İdari Para Cezası uygulanmaktadır. ’dedi.

Valilik ayrıca vatandaşların ve özellikle öğrenci ve velilerin herhangi bir mağduriyet yaşamamaları ve bilinçli bir tüketici olmaları adına herhangi bir tura katılırken bu turun Kültür ve Turizm Bakanlığından turizm işletme belgeli bir seyahat acentesi vasıtasıyla düzenlenip düzenlenmediğini araştırmaları gerektiğini ifade etti.