Elazığ'da Tıbbi Atık Bertaraf Edildi!

Elazığ Belediyesi'nin çevresel yatırımları arasında yer alan Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesislerinde 2019 Nisan-2020 Haziran döneminde toplam 1 milyon 34 bin 189 kg tıbbi atık bertaraf edildi.

Elazığ'da Tıbbi Atık Bertaraf Edildi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Belediyesi, geri dönüşüm çalışmalarıyla doğanın korunmasına, tabii kaynakların tükenmesinin önlenmesine ve ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor.

Elazığ Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında 2019 Nisan-2020 Haziran döneminde şehir genelindeki sözleşmeli sağlık kuruluşlarından toplam 1 milyon 34 bin 189 kg tıbbi atık toplanarak sterilizasyonu sağlandı.

Ekipler tarafından sağlık kuruluşlarından toplanan ve insan sağlığını doğrudan tehdit eden tıbbi atıklar, Elazığ Belediyesi Tıbbi Atık Sterilazsyon Tesisine nakledilerek buharlı sterilizasyon yöntemi ile zararsız evsel atığa dönüştürülüyor.

Sterilize edilen atıklar daha sonra ise Katı Atık Ara Transfer İstasyonundan Katı Atık Düzenli Depolama sahasına nakledilerek evsel atıklarla birlikte bertaraf ediliyor.