Elazığlılar Rehavete Kapılıyor!

Elazığ'da koronavirüs vaka sayılarının açıklanmaması, vatandaşlarda rehavete neden oluyor...

Elazığlılar Rehavete Kapılıyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ'da koronavirüs vaka sayılarının açıklanmaması, vatandaşlarda rehavete neden oluyor. Kentte birçok kişi maske ve mesafe kuralını dikkate almıyor. Bu durum hastalığın yayılımını arttırırken, entübe hasta sayısında artışa neden oluyor. 

TEHLİKE ARTIYOR
Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgın hastalığı etkisini sürdürerek can almaya devam ediyor. Dünya genelinde virüs nedeniyle 644 binin üzerinde kişi yaşamını yitirirken, entübe hasta sayısı 6 Milyona yaklaştı. 
Ölümcül virüs nedeniyle Türkiye'de 5.674 vatandaş hayatını kaybetti, toplam hasta sayısı da 300 bine dayandı. Ağır hasta sayısı ise 561 olarak açıklandı. 

BAKAN KOCA UYARDI: YENİ HASTA SAYISI ARTIYOR
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, son 24 saat içinde yapılan 43.000’i aşkın testte 967 kişide daha hastalığa rastlandığını ifade etti. Bakan Koca, bir süre 900’e doğru inen yeni hasta sayısının giderek arttığına dikkat çekti. 

ELAZIĞ'DA DA ARTIŞ VAR
Tüm uyarılara rağmen tedbirleri dikkate almayan kişiler nedeniyle hastalığın yayılımı önlenemiyor. Ülkemizin birçok şehrinde vaka sayıları artarken, Elazığ'da da hasta sayısında artış olduğu öğrenildi. Kentteki hastanelerde pandemi servislerinin doluluk seviyesine ulaştığı ifade ediliyor.  Korkunç tablo gözler önündeyken, sorumsuz kişilerin umursamaz tutumları birçok insanın hayatını kaybetmesine neden oluyor.

ELAZIĞ HALKI REHAVETE KAPILDI
Türkiye'nin birçok kentinde vaka sayıları açıklanarak vatandaşların virüse karşı daha çok duyarlı olması sağlanıyor. Valilikler ve İl Sağlık Müdürlükleri tarafından yapılan açıklamalarla hem vaka sayıları paylaşılıyor hem de vatandaşların tedbirlere uymaları isteniyor. Elazığ'da ise  bu konuda herhangi bir açıklama yapılmıyor. Ramazan Bayramından bu yana Elazığ'daki vaka sayısına ilişkin herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. 'Elazığ'da vaka yokmuş' intibası uyandıran bu durum, vatandaşlarda rehavete neden oldu. Kentteki cadde, sokak ve meydanlarda maske, sosyal mesafeye uyulmadığı gözleniyor. 

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ YETERLİ BİLGİLENDİRME YAPMIYOR
Tehlikenin ciddi boyutlara ulaştığı Elazığ'da hastalıkla ilgili yeterli bilgilendirme ve uyarı yapılmaması vatandaşları tedirgin ediyor. Bu konuda yetkili kurum olan İl Sağlık Müdürlüğü, prosedürler dışına çıkmıyor. İl Sağlık Müdürlüğünün tedbirler konusunda toplumu yeterli bilgilendirmediği ve hastalık görülen yerlerde karantina uygulamasını yeterince yapmadığı gözleniyor. 

VAKA SAYILARI AÇIKLANSIN
Tehlikenin farkında olan duyarlı vatandaşlar, hastalıkla mücadelenin topyekün olacağına dikkat çekerek, tüm toplumu tedbirlere uymaya davet etti. 

Vatandaşlar ayrıca yetkililere seslenerek Elazığ'daki vaka sayılarının günlük olarak açıklanmasını isteyerek, bunun hastalıkla mücadele etkin rol oynayacağını savundu.