Enkazda, Kur'an-ı Kerim ve Bayrak Hassasiyeti

Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından hasar gören binaların kontrollü yıkımı esnasında enkaz altında kalan Kur'an-ı Kerim ve Türk Bayrakları tek tek toplanıyor .

Enkazda, Kur'an-ı Kerim ve Bayrak Hassasiyeti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Ocak meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde çöken ve hasar gören binalarının yıkımıyla birlikte enkaz kaldırma çalışmaları da aralıksız devam ediyor.

Enkaz kaldırma sırasında Kur’an-ı Kerim ve Türk bayrakları yıkım ekipleri tarafından özenle toplanıyor. Ekipler tarafından bina enkazlarından toplanan Kur’an-ı Kerim ve Türk bayrakları yerden yüksek noktalarda muhafaza ediliyor.

Kur’an-ı Kerimlerin enkaz altında zarar görmesine içlerinin el vermediklerini belirten iş makinası operatörü Adnan Eşin, “Yıkımlar için ekibimizle beraber Siirt’ten geldim. Burada yıkım yapıyoruz. Çöken evlerin enkazını temizliyoruz. Gördüğünüz gibi Kur’an-ı Kerim var, bayrak var. Vatandaşların ziynet eşyaları olduğu zaman eşyaları sahiplerine teslim ediyoruz. Çıkan Kur’an-ı Kerimleri toplayıp en yakın camiye bırakıyoruz. Kur’an-ı Kerim bizim kutsalımız içimiz el vermiyor, yırtılıp kalmasına” dedi.