ETSO, 23. Yerli Otomobile Talip Oldu

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, Ülkemizin yerli otomobil üretiminde çok önemli bir mesafe aldığını ifade ederek '2022 yılında seri üretimi başlayacak olan yerli otomobilin banttaki 23. Aracına Elazığ TSO olarak biz talibiz' dedi…

ETSO, 23. Yerli Otomobile Talip Oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

OTOMOBİL ÜRETİMİNDE TÜRKİYE 23. ÜLKE OLUYOR…

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, konuya ilişkin değerlendirmesinde, “Aralarında üst kuruluşumuz TOBB’nin de yer aldığı Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun (TOGG) hazırlıklarını büyük bir titizlikle yaptığı ve prototipinin beğeni gördüğü yerli otomobilimiz inşallah 2022’de yollara olacak. Böylelikle Türkiye kendi otomobilini üreten dünyadaki 23’cü ülke oluyor.

Hepimizi gururlandıran bu başarıyı desteklemek amacıyla üretim bandındaki 23’cü araca Elazığ TSO olarak biz talip olacağız. Ülkemizin en fazla döviz kaybına neden olan ve ithalat bağımlısı olduğumuz bu alandaki kaybımız yerli üretimle dengelenecek ve Türkiye otomobilde ihracatçı ülke konumuna yükselecektir.

İlk aşamada 20 bin istihdam öngörülen yerli otomobil üretimi bu alanda yan sanayilerin de gelişmesine öncülük edecek ve önemli istihdam sağlanacaktır. 85 milyonu aşan nüfusu ile büyük bir ülke olan Türkiye, otomobildeki yerli markasına sahip çıkarak yollarda yabancı araç sayısını hızla düşürecektir.

Odamız öncülüğünde ilimizdeki başta elektrikli motorlar olmak üzere bir çok yedek parçanın seri üretimi hususunda da imalatçılarımızla TOGG’nin iletişimi devam ediyor. Takibini büyük bir titizlikle yaptığımız bu hususun Elazığ sanayisi açısından da yeni bir dönemim başlangıcı olacağına inanıyoruz.

Bu düşüncelerle, 2022 yılını tüm halkımızla birlikte büyük bir heyecanla beklerken, bizlere bu gururu yaşatan TOGG ve tüm emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.