ETSO Eğitim Meclisi Toplantısında Bakan Selçuk ile Görüştü!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Eğitim Sektörü Meclisi Toplantısı M.Rifat Hisarcıklıoğlu Başkanlığında webinar üzerinden gerçekleştirildi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un da katıldığı toplantıda Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Vekili ve Elazığ TSO Eğitim Komisyonu Başkanı Veli Aksu sektörün sorun ve beklentilerini dile getirdi.

ETSO Eğitim Meclisi Toplantısında Bakan Selçuk ile Görüştü!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Toplantıda TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, eğitim sektörünün koronavirüsten en çok etkilenen sektörden birisi olduğuna dikkat çekerek, özel eğitim kurumları başta olmak üzere pek çok sıkıntının yaşandığını anlattı.

HİSARCIKLIOĞLU: İNDİRİMİN SÜREKLİ HALE GETİRİLMESİNİ DE BEKLİYORUZ

Bir takım destekler sağlandığını ancak hasarın boyutu düşünüldüğünde daha fazlasına ihtiyaç bulunduğunu anlatan Hisarcıklıoğlu, “Hepimiz biliyoruz ki, eğitim, geleceğimizi belirleyecek, çok büyük ve özel bir camia, dolayısıyla, sektörümüzü bu süreçte ayakta tutmamız lazım. İçimizden gelen biri olarak, Sayın Bakanımızın tüm bu konulardaki ilgisini ve hassasiyetini gayet iyi biliyoruz. İşte son olarak, yine Ziya Selçuk Bakanımızın girişimleriyle, yıllardır talep ettiğimiz, eğitim sektöründeki KDV’nin %1’e düşürülmesi, eğitim sektörümüz için önemli bir moral sağladı. Bu indirimin sürekli hale getirilmesini de bekliyoruz” dedi.

SELÇUK: KDV’NİN KALICI OLMASINA ÇALIŞIYORUZ

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da konuşmasında KDV sorununda ortaya konulan çözümlerin kalıcı olması için çabaladıklarını söyledi. Okulların açılması konusunda sektörden gelen seslere kulak verdiklerini belirten Selçuk, “Bizim de amacımız okulları açabilmek. Ama bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı açmıyor demek büyük haksızlık olur. Bu konuda Bilim Kurulu’ndan Sağlık Bakanlığı’na ve pek çok bileşene bakıldığını ve ortak karar alındığını bilmemiz lazım” dedi. Kendisine hem salgınla bağlantılı taleplerin, hem de on yıllardır dile getirilen taleplerin ulaştığından söz eden Bakan Selçuk, okulların açılması gibi kararlar konusunda takipçi olduklarını anlattı.

SEKTÖRÜN SORUNLARI BAKANA İLETİLDİ

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Vekili ve Elazığ TSO Eğitim Komisyonu Başkanı Veli Aksu Özel Okullar Derneği (ÖZDER) adına toplantıda sektörün sorun ve beklentilerini dile getirdi. Aksu tarafından ana başlıklar itibarı ile toplantıda dile getirilen sorun ve beklentiler:

- Özel eğitim kurumlarına vergide kolaylık ve teşvik konularında destek verilmesi,
- Öğrenci mevcutları azalırken okulların kira ve borçlarının arttığını, Ana Okullarının %75inin, okulların da %43 oranında boş kaldığını bu durumda daha şimdiden nerede ise 2666 kurumun kapanacağı,
- Bu yıl sözleşmesi biten 40-50 bin öğretmenin sözleşmesinin yenilenmediğini,
- Acil olarak düşük faizli krediye ihtiyaç olduğu,
- KDV oranının kalıcı olmasını,
- Okullara indirim baskısının kaldırılmasını,
- Uzaktan Eğitim Sistemi, illegal özel ders organizasyonlarını doğurduğunu, bu tür oluşumların en kısa zamanda alınacak önlemlerle giderilmesi gerektiği,
- Kayıt dışı, ruhsatsız veya farklı adlar altında eğitim veren kurumların kapatılması,
- Dünyada yüz yüze eğitime başlamayan tek ülke olduğumuz ifade edilmiştir.