Fırat Üniversitesinde Mezuniyet Töreni

Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, Fırat Üniversitesi Kültür Park'da yapıldı.

Fırat Üniversitesinde Mezuniyet Töreni
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Düzenlenen mezuniyet törenine, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sadettin Tanyıldızı, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sadık Yılmaz, Fırat Üniversitesi yöneticileri, öğretim üyeleri, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sadık Yılmaz, Fakültenin bugüne kadarki mezun sayısının 4486 olduğunu, bu yıl verilen mezunlarla birlikte toplam 4599 Veteriner Hekim mezun ettiklerini söyledi.

Prof. Dr. Yılmaz, “Fakültemiz, her geçen gün öğrencilerine daha iyi bir eğitim sunma çabasını, eğitim anlayışı olarak belirlemiş, bunun karşılığı olarak ta Ülkemizin en iyi veteriner hekim yetiştiren kurumlarının başında yer almıştır. Eğitim kalitemizi olumsuz etkileyen yegâne faktör; çözümü merkezi olan öğrenci kontenjanlarıdır. Buna rağmen hocalarımızın özverili gayretleri eğitim kalitemizi dirençli tutmaktadır. Öğrencilerine bir evlat şefkati ve hassasiyeti ile yaklaşan, onları eğiten, öğreten, biçimlendiren bir Veteriner Hekim olarak bugün bizlerin ve ailelerinin önüne diken hocalarıma, arkadaşlarıma huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ ise, hangi meslek olursa olsun her mesleğin kutsal olduğunu belirterek, “Her mesleğin kutsallığı o mesleği icra eden insanın mesleğini gerektiği şartlarını yerine getiriyorsa bence en güzel vatanperver odur, en hayırlı insan odur diye düşünüyorum. İnsanlığa mesleğini en güzel şekilde gereğini icra ederek yapan kişi hayırlı insandır. Öğrencisiyle, akademisyeniyle, öğretmeniyle hepimizin bu şekilde düşünerek görevlerimizi yapmamız lazım. Büyük emekler vererek gençlerimizin bugün mezuniyet törenine gelmesine vesile olan değerli veteriner hekim ailelerine ve Veteriner Fakültesi akademik personellerine teşekkür ediyorum. Mezunlarımızın yolu ve bahtları açık olsun” dedi.

Tören, başarı belgeleri ve dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından kep atma töreni ile son buldu.