Gençler, Ekonomiyi Konuştu

Başkanlığını Erhan Eğit'in yürüttüğü Anadolu Realist Gençliği Derneği faaliyetlerini aralıksız bir şekilde sürdürmeye devam ediyor.

Gençler, Ekonomiyi Konuştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Anadolu Realist Gençliği Derneği, gençlerin geleceklerine ışık tutmak amacıyla düzenlediği tecrübe paylaşımı programlarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Yaptığı başarılı çalışmalarla adından sıkça bahsettiren Anadolu Realist Gençlik Derneği bu kez, ETSO Başkanı Asilhan Arslan, ASRİAD Başkanı Yakup Baş ve ETSO Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Tuncay Çeçen’i gençlerle bir araya getirerek, tecrübe paylaşımı yaptırdı.

Başkan Eğit; "Gençler Kendilerini Geliştirmek İstiyor. Ama..!"

Anadolu Realist Derneği Başkanı Erhan Eğit, “Okulda nasıl tecrübe sahibi olacak? Genel itibariyle Türkiye genelinde özellikle Elazığ’daki öğrenci arkadaşlarımın en büyük yarası bu; kendilerini geliştirmek istiyorlar ancak iş verenlerimiz bu şansı arkadaşlarımıza pek tanımıyor. Doğal olarak bu arkadaşlarımızda kendilerini geliştirip o sahaya sahip olamadıkları için hizmet sektörüne direk yöneliyorlar ve hayallerini, okumuş olduğu bölümlerdeki meslekleri icra edemiyorlar” ifadelerini kullandı.

ETSO Başkanı Arslan; "Sevmediğiniz Bir İşi Yapmayın"

Başkanı Asilhan Arslan, “İnanmadığınız, sevmediğiniz bir işi yapıp başarılı olmanız gerçekten mümkün değil. O açıdan lütfen bunu bir dip not olarak görün; ya da başınızın tacı yapın, lütfen sevdiğiniz başarılı olacağınız işlerde olmaya çalışın. Bunu ben çok önemsiyorum. İnşallah sizde bu öğüdümüzü tutarsınız. İş dünyası ekonomik anlamda sıkışıklığın olduğu bir dönemde maalesef onun olumsuz yansımalarıyla birlikte toplumun tüm fertleri maksimum derecede olumsuz etkilenebiliyor. İş dünyası bu demek açıkçası. Çünkü günümüz dünyasında ve Türkiye ekonomisinde artık reel sektör baş aktör. Yani reel sektörde varsanız varsınız, yoksa birazcık olma şansınız daha da azalıyor. Neden söylüyorum bunu? Çünkü devletler sizlerin de malumu artık iş yapan pozisyonda değil, artık işleri kontrol eden pozisyonda olmak istiyor. Özelleştirmeden kastı, üretim alanlarından çıkmadan kastı bu. O da şöyle; bakın eğitiminizi eğitim devletin halkına, milletine temel vermesi gereken hizmetlerden biri. Sağlık ha keza öyle. Altyapı ha keza öyle. Ama bunların şimdiki günümüz dünyasındaki karşılığı devletin özel sektör marifetiyle tüm bu hizmetleri özel sektörden alması ve halkına sunması şekliyle gerçekleşiyor. Şunu demek istiyorum; çalışanda olsanız, yüksek ihtimalle iş bulacağınız alan iş vereniniz özel sektör olacak, iş te kursanız zaten özel sektörün içinde kendini bire bir var olacaksınız” şeklinde konuştu. 

ASRİAD Başkanı Baş; " İstediğim Tüm İmkanlar Vardı, Fakat Hayattan Beklentilerim Farklıydı"

Asriad Başkanı Yakup Baş, “İş ticareti yaptığım zaman, rakamlarımız küçüktü, çok cüzi rakamlarla başladık. Belki çok az satış yaparak, belki yakın arkadaşımızın 5-10 bin parasıyla borç alarak başladık bu işe. Tabi burada ne istediğimizi, ne talep ettiğimizi öğrenmemiz gerekiyor. Ben kurumsal bir firmada yöneticilik yaparken maaşım da iyiydi, altımda arabam da vardı, şirket seyahatlerim de vardı. Fakat hayattan beklentilerimle aynı orantılı değildi. Aynı ölçüde değildi. O yüzden ticarete girmem girmek istedim. Şu anda Türkiye’de üniversitede okuyan öğrencilerimizin %92’si devlet okullarını, İstanbul’u istiyor. Bu konuda serzenişte bulunmak istiyorum. Ben sizin beklentinizden kesinlikle eksiklik olmadığını biliyorum fakat özel sektör ve hayattaki beklentilerini karşılayacak, ticaret yapacak illa ki bireysel tablolar oluşuyor” dedi.

Çeçen; "Dürüstlüğünüz Çok Önemli"

Genç Girişimciler Başkanı Tuncay Çeçen, “Stajlarını çok doğru değerlendirmelerini tavsiye ediyorum. Özellikle şantiye stajları ve diğer stajlar çok önemlidir. Sizin işinizi sevmeniz ve işinize adapte olmanız açısından bunlar ilk başta sıkıcı gelebiliyor ama iş dünyasında adım atabilmek için sektöre girebilmeniz için çok önemli. Ondan sonraki süreçlerde yerleşik yaşantınızda bunlar çok önemli.  Yapacağınız mesleği sevmeniz çok önemli sizin için. Dürüstlüğünüz çok önemli. Çalıştığınız bölgede yaşadığınız insanlarla olan ilişkilerinizin, sosyal olarak insanlarla bağlantınızın iyi olması lazım, insanları sevmeniz lazım” diye konuştu.