Google Çalışanlarına Aşı Zorunluluğu!

Teknoloji devi Google, çalışanları için aşı zorunluluğu getirdiği duyurdu. Alınan kararla çalışanlarında endişe oluşturan Google, karara uymayanların için sert kurallar getirdi. Teknoloji devi 18 Ocak'a kadar aşı olmayan çalışanların, ilk olarak maaşlarının kesileceğini, daha sonra işten çıkarılacakları belirtildi.

Google Çalışanlarına Aşı Zorunluluğu!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ABD merkezli teknoloji devi Google, aşı zorunluluğu getirdi. Şirketten yapılan açıklamaya göre çalışanlarının en az 18 Ocak’a kadar aşı olmaları gerektiğini ve olmayanlarına karşı sert önlemler alınacağını açıkladı. 

MAAŞ KESİNTİSİNİN ARDINDAN İŞTEN ATILACAKLAR 
Şirket, çalışanlarının aşı olmamaları durumunda ilk olarak maaşlarının kesileceğini daha sonra işten atılacaklarını söyledi. Alphabet çatısı altında faaliyet gösteren Google tarafından yazılı olarak çalışanlarına iletilen notta, çoğu ABD çalışanının, Başkan Biden'ın yürütme emrinden kaynaklanan aşı şartları kapsamına gireceği belirtildi.

OFİSE GEÇİYORLAR 
Teknoloji endüstrisinin çoğu işe dönüş planlarını geciktirirken, Google ofise geri dönmeye hazırlanıyor. Ofise dönüş hazırlıkları sırasında aşı zorunluluğu kararı alan şirket, çalışanların aşı durumlarını beyan etmek, kanıt gösteren belgeleri yüklemek ve tıbbi veya dini bir muafiyet için başvurmak için 3 Aralık'a kadar süreleri olduğunu aktardı.
Google, bu tarihten sonra belgelerini yüklememiş, aşılanmamış ve muafiyet talepleri onaylanmayan çalışanlarla iletişime geçeceğini vurguladı.

SON TARİH 18 OCAK 
Paylaşılan notta, aşılama kurallarına 18 Ocak tarihine kadar uymayan çalışanların 30 gün boyunca “ücretli idari izne” alınacağının altı çizildi. Google, bu tarihten itibaren hala aşılanmamış çalışanları altı aya kadar “ücretsiz kişisel izne” çıkaracağını ve ardından işten çıkarılacaklarını bildirdi.