Haberimiz Ses Getirdi, Yanılmaz Harekete Geçti!

Dün gündeme getirdiğimiz 'Elazığ Belediyesi Bu Çağrıya Kulak Verecek Mi?' başlıklı haberimiz ses getirmeye başladı. Bu kapsamda Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz dün gece bir televizyon programındaki canlı yayına telefonla bağlanarak sebze satış tanzim noktalarının en geç Cuma gününe kadar Elazığ'da da kurulacağının müjdesini verdi.

Haberimiz Ses Getirdi, Yanılmaz Harekete Geçti!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vatandaşlara üreticiden ucuz sebze tedarikinin sağlanması talimatının ardından Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyeleri harekete geçmiş birçok noktada sebze ve meyve satış tanzim noktaları oluşturmaya başlamıştı.

Bunun üzerine elazigyenihaber.com olarak bizlerde Elazığ’lı vatandaşlarla yaptığımız röportajlar sonucu bu satış noktalarının ilimizde de kurulması için “Elazığ Belediyesi Bu Çağrıya Kulak Verecek Mi?” başlıklı haberimizi gündeme getirmiştik.

Elazığ Belediyesi Bu Çağrıya Kulak Verecek Mi?

İstanbul'da 50, Ankara da 30 adet planlanan Tanzim Satış noktalarının faaliyete başlamasıyla birlikte Elazığ'lı vatandaşlarda bu noktaların ilimizde kurulması için Elazığ Belediyesini göreve çağırmışlardı.

Gündeme getirdiğimiz haber üzerine Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz bir televizyon programındaki canlı yayına telefonla bağlanarak sebze ve meyve satış tanzim noktalarının ilimizde de kurulacağının müjdesini verdi.

“En Geç Cuma Gününe Kadar Kültür Park’ta Açacağız”

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz yaptığı açıklamada; “Öncelikle  tanzim noktaları İstanbul ve Ankara’da bu hafta başladı. İstanbul ve Ankara önemliydi. 2 büyükşehirde fiilen başladı. Bizde Elazığ’da Kültür Park’ta bir mekanı şu anda düzenliyoruz. Ve bu hafta içinde orada belediye tanzim satış merkezimizi açarak hizmet vermeye başlayacağız inşallah. En geç Cuma günü açacağız. Perşembe de olabilir ama en geç Cuma günü belki Cuma namazından sonra açılışını yapacağız. Önemli olan şu; vatandaşlarımızın, hemşehrilerimizin özellikle üzerinde spekülasyonların oynadığı ve özellikle fiyatlarını fahiş miktarda arttırdığı patates, soğan, domates, salatalık, biber, patlıcan gibi mutfakta en çok kullandığımız sebzelerin orada satışı yapılmaya başlanacak. Bunları biz üreticiden aldığımız gibi tüketiciye satma imkanını elde edeceğiz inşallah” ifadelerini kullandı.

“Şehrin Doğusunda da, Batısında da Açacağız” 

Başkan Yanılmaz;  “Kültür Park’ta Down Kafe’nin hemen yanında bir kapalı alanımız var. O kapalı alanı şu anda düzenliyoruz. Yarın veya bir sonraki gün hazır hale gelecek, daha sonra da sebze meyvelerimizi getirip inşallah Cuma günü en geç hizmete sunmuş olacağız. Eğer ihtiyaç olursa daha önce Kültür Park’ta Ramazan Sokağı yaptığımız bir yer vardı orada bir iki çadır kurarak daha da büyütme imkanımız da olacak. Abdullahpaşa ve Doğukent Mahalleleri için bir tarih planlamamız şu açıdan yok; Kültür Park tam Elazığ’ın merkezi bir yerinde. Abdullahpaşa’ya gidenlerde oradan alışveriş yapma imkanını elde edecekler. Doğukent’e gidenler de oradan alışveriş yapma imkanını elde edecekler. Ancak Abdullahpaşa’dan, Doğukent’ten gelenler çok fazla olup orada da bir tanzim satış yeri açma ihtiyacı olursa hem Doğu’da bir tanzim satış yeri hem de Batı’da bir tanzim satış yeri inşallah açacağız. Ön hazırlıklarımızı bir taraftan yapıyoruz” ifadelerine yer verdi.