Hacıbekiroğlu: Elazığ'ın yarası çok büyük

Saadet Partisi İl Başkanı İbrahim Hacıbekiroğlu, Elazığ gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Hacıbekiroğlu: Elazığ'ın yarası çok büyük
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Saadet Partisi İl Başkanı İbrahim Hacıbekiroğlu, Elazığ gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Başkan Hacıbekiroğlu, yaptığı açıklamada, 6.8 şiddetinde deprem yaşayan Elazığ'ın çok büyük bir zaiyat ile karşılaştığını belirterek, "Elazığ’ın yarası çok büyük oldu. Elâzığ’daki insanlar mağdur oldu. Evleri yıkıldı. Şu anda hükümetin çalışmaları ve yapılan bu çalışmalarla alakalı bende dahil olmak üzere bir gayret içerisinde olduklarını görüyoruz. Ancak bir muamma yaşanıyor. Elazığ’da kimin evi yıkılmışsa nasıl bana bir ev verilir, nerede verilir ve bu evin geri ödemesi ne kadardır kimse bilmiyor. İkincisi iş yeri yıkılanların gerçekten onlarında böyle bir sorunu var. Benimde dükkânım yıkıldı ama dükkanım verilecek mi? Nerede verileceği konusunda açıklama yok. net bir bilgi yok. Burada Elazığ milletvekillerimizi bende dinliyorum. Sizde dinliyorsunuz. Söylen söz şu; biz bu konuları bilmiyoruz. Bunları açıklamaya yetkili değiliz. Sayın cumhurbaşkanımız Elazığ’a gelecek ve kendisi Elâzığ ile alakalı açıklamalarda bulunacak. Bekleyin, hepimiz göreceğiz” dedi.

HACIBEKİROĞLU: BİR TANKER SU ÇOK MU PAHALI?
Hacıbekiroğlu, yıkım çalışmalarından dolayı yaşanan toz dumandan vatandaşların rahatsız olduğunu söyleyerek, “Elazığ’da çok ciddi manada bir yıkım var. Bu yıkımlar yapılırken Elâzığ halkı toz duman içerisinde. Gerçekten bu Elâzığ’a sıkıntı veriyor, esnafa sıkıntı veriyor. Dolayısıyla insanımız mustarip. Yani bir tanker su çok mu pahalı? Buradan milletvekillerine seslenmek istiyorum. Bir tanker su doldurun ve 3-5 kuruşta gençlere verin. O yıkımlar yapılırken o gençler o yıkım anında orayı sulasın bir nebzede olsa tozu dindirelim” diye kaydetti.

HACIBEKİROĞLU: SAKIN ELAZIĞ 4’ÜNCÜ TEŞVİK YASASINA DÜŞMESİN

Teşvikle ilgili de açıklama yapan Hacıbekiroğlu, milletvekillerine çok iş düştüğünü söyleyerek, “21 Ağustos itibariyle resmi gazetede yayınladı. Elâzığ 6’ıncı teşvik yasasından 4’üncü teşvik yasasına düşürüldü. Bu kabul edilecek bir durum değil. Siyasiler STK’ların bir kısmı açıklama yapıyor. Biz gidelim asılalım tekrar alalım diyorlarsa da burada sayın milletvekillerine çok iş düşüyor. İnşallah bunu tekrar alacağız sözlerinden ziyade şimdiden çok ciddi manada bir diplomasi yaşatılsın ve sakın Elâzığ 4’üncü teşvik yasasına düşmesin” ifadelerini kullandı.