Halk, Çocuklarına Sahip Çıkıyor!

Çetinkaya ailesi de 17 yaşındaki oğulları Süleyman'ın HDP'liler tarafından Suriye'ye kaçırıldığını söyleyerek, il başkanlığı önünde oturma eylemi başlattı.

Halk, Çocuklarına Sahip Çıkıyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz hafta Diyarbakır'da dağa kaçırılan oğlu için Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatan Hacire Akar’ın eyleminin ardından Çetinkaya ailesi de 17 yaşındaki oğulları Süleyman'ın HDP'liler tarafından Suriye’ye kaçırıldığını söyleyerek, il başkanlığı önünde oturma eylemi başlattı.

İnşaat işçisi oğlu Mehmet Akar’dan HDP İl Başkanlığı'na girdikten sonra haber alamayan anne Hacire Akar, Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapmaya başladı. Günlerce süren eylemde, PKK’ya meydan okuyan cesur anne, üçüncü gün oğlunu hain örgütün elinden kurtarmayı başardı. Mehmet Akar çıkarıldığı mahkemece ev hapsi cezası alarak, ailesine kavuştu.


 

Bugün de Hacire Akar gibi başka bir anne daha Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlattı. Anne Çetinkaya, oğlu Süleyman’ın HDP’liler tarafından Suriye’ye kaçırıldığını söyleyerek, oğlu gelene kadar oturma eylemine devam edeceğini söyledi. Eşi ve 4 çocuğu ile birlikte oturma eyleminde olan baba Çetinkaya ise, oğlunun Cuma gününden beri kayıp olduğunu söyledi.

Baba Çetinkaya, "Çocuğum sürekli HDP İl Başkanlığı'na geliyordu. Haftada 2 gün burada kalıyordu. Geçen cuma günü saat 18.00'den sonra telefonuna ulaşılamadı. Pazartesi karakola gittim. Karakol araştırdı, Mardin'de bir kadınla Suriye'ye göndermişler. HDP'lilerle görüştüm, 'Bizim haberimiz yok' diyorlar. Yalan söylüyorlar. Çocuğum gelene kadar biz gitmiyoruz. Niye bunların çocukları yok mu? Onları göndersinler. Öyle parti severlerse, dağ severlerse gitsinler. Ayrımcılık yapıyorlar, zulüm yapıyorlar. İsterlerse çocuğumu getirebilirler. Hangi saat isterlerse getirebilirler. Örgütle bağlantılıdırlar" diye konuştu.

Anne Fevziye Çetinkaya da bir an önce oğluna kavuşmak istediğini söyleyerek,

"Çantam dolu taş. Eğer çocuğumu getirmezlerse burayı taşlayacağım. Benim başka bir davam yok. Çocuğumu getirsinler" dedi.