Hükümetin Memura Zam Teklifi Belli Oldu!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaklaşık 6,5 milyon memur ve memur emeklisinin maaş ve aylıklarına önümüzdeki iki yıl için yapılması planlanan zam için teklifini açıklıyor. Bakan Bilgin, '3600 ek gösterge verilmesinin görüşülmesini kabul ediyoruz. Birinci altı ay için yüzde 5, ikinci 6 ay için yüzde 6, artı enflasyon farkı önerisinde bulunuyoruz.' dedi.

Hükümetin Memura Zam Teklifi Belli Oldu!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, " Nakdi ücret desteği gibi çok farklı sosyal politika araçları ile sürecin meydana getirdiği sorunlara cevap verdik ve cevap vermeye devam ediyoruz.

Çok şükür Türkiye sorunlarını çözme kabiliyetinde olan bir ülkedir. Devlet mekanizması işliyorsa o ülke sorunların üstesinden gelir. Elbette sorunlarımız var Türkiye’ye dönük uluslararası sistemin saldırıları var. Uluslararası güçlerin Türkiye’ye dönük hesapları var, yaşadığımız coğrafyada büyük bir kaos yaşanıyor. Bir çok toplumsal ekonomik ve siyasal sorunlar var. Orman yangınları sel felaketleri tabi bunlar da küresel sistemin yaşadığı büyük krizle alakalı sorunlar" dedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:
Elbette bütün ekonomik talepler beklendiği ölçüde karşılanmayabilir. Ancak karşılayabildiğimiz kadarıyla topluma güven duygusu aşılamamız son derece önemlidir. Nitekim Türkiye son çeyrekte yüzde 7 büyüyerek, önümüzdeki çeyrekte de belki bunun üzerinde bir büyüme gerçekleştirerek.