'İhale İçeriği Yeniden Düzenlensin'

DEVA Partisi İl Başkanı Av. Mehmet Kangal Maden İlçesindeki maden rezervleri ile ilgili açıklama yaparak, 21 Nisan'da yapılacak olan ihalenin içeriğinin Elazığ'ın yararına olacak şekilde değiştirilmesini talep etti.

'İhale İçeriği Yeniden Düzenlensin'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Deva Partisi İl Başkanı Av. Mehmet Kangal maden ilçesindeki maden rezervleri ile ilgili açıklama yaptı. Başkan Kangal, ihalenin içeriğinin değiştirilmesini ve Elazığ’ın yararına olacak şekilde yeniden düzenlenmesini talep etti.

DEVA Partisi İl Başkanı Av. Mehmet Kangal Maden İlçesindeki maden rezervleri ile ilgili yaptığı açıklamada " Tüm şehrin tek vücut olarak ısrarla talep ettiği üzere izabe tesisi şartı nedense şartnameye koyulmamış ve bugüne kadar da tüm ısrarlara rağmen düzeltme yapılmamıştır."dedi.

Başkan Kangal açıklamasında; “Cumhuriyet tarihinin en büyük maden rezervlerinden olan ülkemiz ve şehrimiz açısından önemlidir. 21 Nisan’da yapılacak olan ihale şartnamesinde her ne kadar Elazığ adına iyileştirme algısı olsa da detaya baktığımızda topraklarımızdan çıkartılıp da arkasından bakacağımız potansiyeli ile şehrimizin kaderini değiştirecek bir durumun avuçlarımızdan kayma iddiasını görüyoruz. Tüm şehrin tek vücut olarak ısrarla talep ettiği üzere izabe tesisi şartı nedense şartnameye koyulmamış ve bugüne kadar da tüm ısrarlara rağmen düzeltme yapılmamıştır. Bu tesisin ilimizde kurulması hem mevcut rezervin hem de çevre illerden gelecek rezervin madenlerin şehrimizde işlenmesi ve buna ilaveten de bunun yanında kurulacak bağlı sanayi tesisinin de ilimize yatırım yapmasına öncü olacaktır. Bu talebin geri çevrilmesi halinde yani Elazığ halkının talebi geri çevrilmesi halinde tepkimiz daha net olacaktır.” dedi.